Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

John Landa – 5 dahlia’s in 1 duik

Locatie  Bergse diepsluis

152 minuten onder water….tijd genoeg voor Duikreporter John om samen met Lia op zoek te gaan naar de dahlia’s.

Duik 741.

Dinsdag 21-07-2015.

Bergse diepsluis, Nederland.

Maandag was het uitrusten van een schitterend weekend maar vandaag heb ik weer een duik gemaakt samen met Lia, het getij kwam verkeerd uit dus zijn we maar naar de Bergse diepsluis geweest en we gaan met een missie namelijk zoveel mogelijk dahlia’s spotten.

We hebben in de afgelopen tijd best wel wat dahlia’s gespot ik denk 9 in totaal maar sommige zitten zo tussen de stenen verstopt dat we die niet meer terug kunnen vinden maar er zitten er ook een paar op het zand in het ondiepe gedeelte en daar willen we graag naar op zoek gaan.

We zijn beide aan de Bergse diepsluis en het is nog lekker rustig we tuigen de spullen op en kleden ons om en gaan te water.

2-P7211305

We gaan eerst naar de rekjes want je weet maar nooit of er nog een sepia rond zwemt we hebben zelfs een keer in september een ei afzettend vrouwtje gezien met een mannetje daarbij dus je weet maar nooit.

We komen bij de stokken en er is volop leven als we de eitjes bekijken lijkt het er op dat er nog geen eitjes uit zijn we zoeken alle stokken af of er nog iets bijzonders is te zien.

Na een tijdje rondneuzen ziet Lia de eerste dahlia, dit is een ini mini kleine dahlia we hebben deze vorig jaar gevonden maar hadden hem daarna niet meer terug gevonden en nu dus wel.

3-P7211336

Op weg naar de kant vind Lia aan de onderkant van de dijk een heel klein sepiaatje maar dan ook heel echt klein jammer genoeg heb ik mijn groothoek er op staan maar hij staat op de gevoelige plaat.

Hierna gaan we in het ondiepe gedeelte snuffelen, we weten ongeveer waar ze staan maar nu moeten we ze nog vinden en na wat zoekwerk vind ik nummer 2 ongeveer op de plek waar ik dacht waar hij moest staan helaas is hij half dicht.

We gaan verder en gaan richting het strandje af en toe even bovenwater komen om te kijken waar we zitten en de oriëntatie punten in de gaten houden.

Af en toe is het zicht onderwater slecht en ineens zie ik witte slierten in het water hangen ik dacht eerst dat het de tentakels van een compaskwal waren maar als ik goed kijk denk ik toch dat het heel wat anders is.

Wat ook heel opvallend was dat er duizenden Amerikaanse ribkwallen waren en vooral op dit stukje.

4-P7211358

We gaan verder met zoeken en na een tijdje vind Lia nummer 3 hij is een beetje overgroeid met wier maar we hebben hem wel gevonden.

We zwemmen wat op en neer en Lia vind nummer 4, deze is best wel groot en is ook aardig om te fotograferen.

We zoeken gewoon verder en tijdens de hele zoektocht worden we vergezeld door harders en zeebaarzen, vorige keer lagen de zeebaarzen gewoon 30 cm van me vandaan maar toen had ik een macro lens er op staan en nu heb ik de groothoek er op staan en nu komen ze nog niet eens in de buurt.

5-P7211321

Als laatste komen we bij nummer 5 aan dat is de mijne die in de buurt van de trap staat, we weten dat er nog veel meer staan maar vind ze maar eens.

We zoeken nog even rechts van de trap maar we vinden niks meer en gaan er daarna uit, we lopen terug naar de auto en het is al lekker druk geworden.

Ik kijk naar mijn camera en zie allemaal condens aan de binnenkant van mijn dome, ik kijk of er water in mijn onderwaterhuis staat maar ik heb gewoon mijn vochtvreter vergeten in mijn onderwaterhuis te doen, de foto’s zullen misschien niet helemaal optimaal zijn.

We drinken nog een lekker bakje koffie en praten nog na over de duik en dan zit het er weer op, missie geslaagd denk ik.

Lia bedankt voor weer een mooie duik.

Ik ben ongeveer 152 minuten onderwater geweest, ik ben rond 09:15 te water gegaan, de watertemperatuur was 21 graden, het zicht was redelijk, ik ben max. 8,2 meter diep geweest.

 

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief