Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

John Landa – De 1e duik van het ONK

Locatie Geersdijk, Veersemeer

 

Dag 1 van het Open Nederlands Kampioenschap. Duikreporter John Landa is één van de deelnemers, uiteraard samen met Lia. Zijn impressie…

Opmerking: de foto’s zijn niet van deze duik omdat ik die gebruik voor het ONK.

Duik 721.

We rijden s,morgens voordat we ons gaan melden eerst naar de duikstek om te controleren of het wat is en het ziet er goed uit daarna rijden we naar het meldpunt voor het ONK 2015.

Ik krijg mijn wedstrijdnummer en we krijgen een briefing en horen wat het thema onderwerp is en dat is deze keer oog of ogen gelukkig kun je daar alle kanten mee op.

We rijden naar Geersdijk in het Veerse meer om een beetje alle drukte te ontwijken want het is al vrij druk aan alle bekende duikstekken en Geersdijk is vrij dicht bij het meld punt van het ONK.

1-E1

We rijden er naar toe en we staan inderdaad helemaal alleen op de duikstek, ik besluit eerst nog een onderzoekje te doen ik trek mijn duikpak aan en mijn vinnen en ik ga zwemmend de stek verkennen gewoon even kijken hoe het er uit ziet, we gaan eerst voor groothoek met model en ik zie een mooi stekje omdat daar uit te voeren.

Ik ik ga er uit en we tuigen de spullen op en gaan weer te water.

Gelukkig schijnt de zon en is het water redelijk vlak maar het is ten opzichte van vanmorgen al vrij druk met bootjes geworden en de zeilbootjes vallen wel mee maar de motorboten maken vrij veel golfslag en omdat we bij groothoek met model vrij veel net onder het water oppervlak liggen kan dit misschien nog lastig worden.

1-g4

We gaan naar een mooi begroeit object en na wat aanwijzingen aan Lia gaan we aan de slag na wat foto’s moet er nog een lamp gewisseld worden omdat deze te fel is en te duidelijk op de foto komt.

En inderdaad de grote spelbreker zijn de golven van de motorboten we liggen elke keer heen en weer te klotsen en een fatsoenlijke foto komt er niet uit.

We besluiten iets verder ons geluk te beproeven en ook staan hier weer een paar mooi begroeide palen, we proberen het weer een keer, helaas staan de palen af en toe te bewegen door de golven en ik weet niet of het komt door de zenuwen of wedstrijdstress maar ik lig gewoon niet lekker in het water.

2-j2

Na tig pogingen heb ik het heel even gehad en besluiten eruit te gaan voor een pauze op dat moment besef ik ook dat het megadruk is geworden met bootjes.

We gaan eruit en de lopen terug naar de auto, de catering word verzorgt door mijn vrouw en alles staat al helemaal klaar we gaan gewoon lekker zitten en even tot rust komen.

Tijdens de koffie en het eten hebben we het erover of we nog een andere stek aandoen of toch maar op deze stek blijven na wat voors en tegens besluiten we toch hier te blijven.

2-j5

Net na dit besluit horen we aan de ander kant van de dijk een hele grote KRAK en daarna zeil dat in de wind staat te wapperen en een paar seconden daarna een alarm.

We kijken snel over de dijk en zien dat er een zeilboot zich helemaal vast heeft gevaren op de dijk, hij ligt schuin en komt ook niet meer weg.

Ik kijk Lia aan ik zeg hier gaan we dus niet meer duiken en besluiten om gelijk naar Bommenende polder te gaan.

We hebben nog genoeg lucht in de flessen dus laten alles opgetuigd en leggen het achterin de auto en onze natpakken houden we gewoon aan en stappen zo in de auto.

Op naar Bommenende polder.

Ik ben ongeveer 90 minuten onderwater geweest, ik ben rond 10:00 te water gegaan, de watertemperatuur was 14 graden, het zicht was redelijk goed, ik ben max. ? meter diep geweest.

1 reactie

  1. Mooie foto’s en leuk verslag John.

    REAGEREN

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief