Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

John Landa – De 1000e duik voor Lia

Alle reden voor een feestje! Buddy Lia maakt haar 1000ste duik.

Datum 31-08-2015
Locatie St. Annaland

jo1Ik ga samen met Lia een duik maken op St. Annaland en het word de 1000e duik voor Lia, gisteren hadden we goed zicht aan de Bergse diepsluis dus verwacht ik veel van deze duik. We tuigen de zooi op en kleden ons om, we lopen naar het strandje en niet naar de nieuwe trap.
We gaan te water en als we onder gaan ben ik diep teleurgesteld het zicht is ronduit bagger, eerst dacht ik dat als we een stukje verder zwommen dat het wat beter zou worden maar helaas het blijft slecht.
Lia heeft haar camera ook bij en heeft daarvoor een nieuwe 2e hands voorzet groothoeklens gekocht en dit word de eerste duik om hem uit te proberen, ik doe onderwater nog wat instellingen voor haar en daarna kan ze het gaan proberen.
Ondanks het slechte zicht gaan we er toch het beste van maken en zwemmen naar de overgang ik kwam er ook achter dat ik mijn lamp was vergeten op te laden dus zet ik hem maar op de laagste stand om er zo lang mogelijk gebruik van de lamp te kunnen maken.jo4
Ik zoek naar klein leven want met zoveel stof in het water krijg je het toch niet voor elkaar om iets fatsoenlijks op de foto te zetten na een tijdje kom ik een grote heremiet kreeft tegen in het huis van een wulk in eerste instantie bleef hij niet zitten maar na een kleine achtervolging krijg ik hem op de foto maar er staat zoveel stof op de foto dat ik besluit even maar niet te fotograferen.
jo2Het blijft bij een beetje kijken en zoeken met mijn snuffert op de bodem want je ziet niet veel en als je je lamp wat hoger zet zie je nog minder door de weerkaatsing van het stof.
Na een tijdje te hebben gezwommen voel ik de kentering en daarna word het zicht gelukkig iets beter, ik heb heel de duik wel zeesterren gezien zelfs een met maar 4 armen maar ik wil een foto maken van de zeefplaat van de zeester.
De zeester beweegt zijn armen door middel van een soort hydraulisch systeem en dat systeem word gevoed met zeewater wat hij inneemt via deze zeefplaat.

Ik ben close up foto’s aan het maken van de zeester en ik zie dat ik niet de zeefplaat aan het fotograferen ben maar waarschijnlijk zijn anus, heb ik dit weer ben ik een close up van een zeester zijn anus aan het maken. Ik zie aan de andere kant de zeefplaat zitten en daar neem ik dan nog maar een paar foto’s van.
jo5We gaan verder en het word allemaal niet zo spannend meer je kent het wel, krabbetjes, zeenaalden heel veel, grondels af en toe een heremietkreeftje, een wierslakje, plooislakjes, zeesterren, kreeften enz enz.
We besluiten om er uit te gaan en zwemmen terug naar het strandje als ik boven kom feliciteer ik Lia met haar duizendste duik wat toch best een hele mijlpaal is als je duikt.We lopen terug naar de auto en ruimen de spullen op en kleden ons om daarna word een flesje Cava geopend om te toosten op de 1000e duik.
Lia krijgt van mij een fles Champagne en bloemen want een 1000e duik mag best goed gevierd worden.
We praten nog na over de duik onder het genot van een Cava en daarna een bakkie koffie met appelflappen.

Lia gefeliciteerd met je 1000e duik en dat er nog vele mogen volgen.
Ik ben ongeveer 116 minuten totaal onderwater geweest, ik ben rond 10:30 te water gegaan, de watertemperatuur was 20 graden, het zicht was zeer matig, ik ben max. 7,5 meter diep geweest.

Dit bericht delen

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *