Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Materiaal

Je ideale gewicht

Zodra het water opwarmt, sta ik weer voor het dilemma. Blijf ik behaaglijk in mijn droogpak duiken? Of kies ik voor nat, dat vooral op het droge het grote voordeel heeft van minder lood? 

Ik heb het snel koud en koos voor een droogpak met een groot isolerend vermogen. Onder water heerlijk, maar voordat ik daar ben…

Veertien kilo is nodig om me onder te krijgen. Veertien kilo lood sjouw ik dus mee van de auto over dijk, trap en strand naar het verlossende water. En na een uurtje gewichtloos zijn moet dezelfde afstand opnieuw afgelegd worden, maar dan met een naar beneden gezakte loodgordel die zwaar op mijn heupen drukt en na zoveel stappen mijn benen helemaal blokkeert. De dag erna geniet ik na met blauwe plekken op mijn heupen en pijnlijke rugspieren. Kan dat ook anders?

«Ja! Dat kan.» Is het duidelijke antwoord van de firma Divequipment in Zoetermeer. Zij importeren vanuit Zuid-Afrika Brightweights. Het lood met een filosofie. Uiteraard in de eerste plaats gericht op onder water. «We vatten het in vier woorden samen: Swim like a fish. Door logisch gebruik te maken van de verschillende loodstukken kan een duiker volledig in balans uitgelood worden.» Een opsomming van deze stukken volgt:

– Het 0,5 kilo patroon is een kort staafje met een scherpe en een wat rondere kant. Hierdoor zit het heel stevig in een gordel, enkel- of schouderband. Ga je van zout naar zoet, dan verwijder je heel eenvoudig een voldoende aantal staafjes zonder dat je de hele gordel uit elkaar hoeft te trekken.

– Het fleslood bestaat uit langwerpige staven van 1,5 kilo. Door middel van een speciaal ontworpen cylinderharnas maak je dit vast aan je duikfles. Hiermee ontlast je je heupen en rug, en verdeel je het gewicht. Een bijkomend voordeel is dat je fles niet langer ligt te rollen in de auto.

– Softlood zit ook in het assortiment van Brightweights, in verschillende vormen. De 1 kg Flex loodzakken zijn langwerpig en passen perfect in de pockets van de loodgeïntegreerde trimvesten.

– De Combipack is softlood voorzien van sterke lussen waarmee je het aan een loodgordel draagt, maar doordat je de packs niet hoeft te rijgen heb je geen lengteverlies van je gordel! Deze zijn verkrijgbaar in 0,5, 1 en 2 kilo.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief