Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Jans van Wieren – Blue Hole Belize

Datum 27-05-2015
Locatie Belize

Anouschka en ik heb afgelopen jaar weer een rondreis van 2 maanden gemaakt door Midden Amerika. We zijn medio mei gestart in Mexico, hebben daar diverse cave dives gemaakt. Vervolgens zijn we naar vrienden van ons gegaan in Belize, Portofino Beach Resort van Jan en Sandra van Noord. Van hieruit hebben we diverse duiktrips gemaakt. Zo ook naar de Blue Hole op 27 mei.
Vanuit de Blue Hole hebben we uitgezwommen via het rif waar op dat moment veel haaien waren!cce490b549
Na Belize zijn we naar Guatemala vertrokken en vervolgens naar Costa Rica gevlogen, zowel in de Caribische zee gedoken als in de Pacific, Drake bay is bijzonder plaats om te kuiken, we waren hier feitelijk ook naar toegegeaan op advies van Ed Smit en Renee Snijders van Edventure uit Costa Rica.
Feitelijk zou ik wel over 10 tallen mooie duiktrips kunnen vertellen, ze waren stuk voor stuk heel bijzonder.

Blue_Hole

2 reacties

  1. Mooi

    REAGEREN
  2. Mooi, de Blue Hole in Belize vond ik een van m’n mooiste duiken ooit. De geologie is heel bijzonder doordat op diepte van -40 nog enorme druipstenen hangen toen tijdens de ijstijden het zeeniveau veel lager lag dan vandaag. Ook een duik in het Atitlan meer, Guatemala, was interessant. Niet alleen wegens het fantastische decor, een prachtig meer tussen 3 conische vulkanen. Als je je handen in de zandbodem stopte voelde je de aardwarmte !

    REAGEREN

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief