Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Jan Jaap Tijsen – Sal, Kaapverdië

Hoge verwachtingen had Duikreporter Jan Jaap niet, maar uiteindelijk is het de perfecte afsluiter van zijn vakantie op Sal, Kaapverdië.

Het was februari… het regende, het waaide het was koud… Waar is het mooi weer? Wat is niet te ver vliegen? Kaapverdië!

De kleine was net 2 geworden. Dus zochten we een resort uit wat perfect was voor kinderen. Pierenbad, zwembad, animatie en veeeeel eten. Vlucht geboekt, resort geboekt en gaan!

Na een aantal dagen zwembad, strand en veeeeel eten begon er iets te kriebelen… ik zag wat mensen lopen met flippers en een duikbril. Ik dacht: “Hier moet ik achteraan”. Ik kwam onderweg een bordje tegen:
<- DUIKEN 250M

Ik volgde het paadje langs de palmbomen en kwam bij een duikcentrum aan het strand terecht. Achter de balie zat een norse, iet wat verveelde man, die me net aan wilde helpen… Het was dat ik echt een duikdagje wou inplannen, anders was ik doorgelopen. Na wat papierwerk, een zuchtende baliemedewerker en het geven van geld, was de duikdag geboekt. Over 2 dagen is het zo ver!

De dag was aangebroken. Ik kwam aan bij het duikcentrum en maakte kennis met de rest van de duikploeg. We stapten in het busje richting de beroemde pier van het eiland Sal. Hiervandaan vertrokken we, met de boot, naar de duikstekken in het zuiden.

IMG_2993-129096

We ankerden bij een boei en hiervandaan zouden we 2 duiken maken. Linksaf duikstek Farol en rechtsaf duikstek 3 Grottes. Klonk als een lui en simpel idee… We lieten ons achterover van de boot rollen en kwamen terecht in een oase van… zand en stenen… Ik kreeg op dit moment toch wat twijfels na de norse baliemedewerker, het lui duikstekken uitzoeken en een zand- en stenenstek.

Maaaar daar kwamen de eerste scholen vis de hoek om zwemmen. De murenes staken overal hun kop uit het rif. De slapende verpleegsterhaaien deden even een oogje voor ons open. De roggen wapperden het zand van de vleugels. Schildpadden vernielden het koraal met hun scherpe bek en een bultrug-jong kwam langs zwemmen op een kleine 10 meter afstand! Ik vergat bij de walvis bijna op REC te drukken!

Na deze twee duiken was ik net als iedereen nog steeds onder de indruk. De rest van mijn duikploeg had al een week gedoken op Sal en eigenlijk nog niks gezien… Wat een mazzel!

Het duiken was de perfecte afsluiter van de vakantie op Sal!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief