Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Lilian Dohmen – It’s simply Magic

Een ‘magische’ trip naar de Filipijnen. Duikreporter Lilian Dohmen neemt ons mee in woord en beeld naar twee magische bestemmingen.

It’s simply Magic…….

Locatie : Filipijnen / Cebu en Bohol. Gegrafische coördinaten : 13 00 N, 122 00 E.

Na een enerverende reis Amsterdam – Hongkong met 10 uur oponthoud tot de aansluitende vlucht naar Cebu begon onze trip naar de magische bestemmingen Magic Islands en Magic Oceans. Een vriendengroep van in totaal 12 duikers meldt zich op de eerste plaats van bestemming Magic Islands op Cebu, na een uitdagende busreis met een chauffeur die zich “smoothly” door het verkeer bewoog onder begeleiding van zijn toeter. Na een welverdiende nachtrust en een goed ontbijt, melden we ons bij de duikbasis. Uiteindelijk is dat het hoofddoel van onze vakantie, duiken. Na introductie en de “huisregels” maken we een eerste duik op het huisrif waarbij we al meteen worden begroet door verschillende species. Hierbij valt op dat er een groot aanbod is van klein spul, maar ook de schilpadden waren ruim vertegenwoordigd. De komende dagen zouden deze herhaaldelijk aanwezig zijn op de verschillende duikstekken.

Waar hebben we gedoken : Talisaywall, Copton Point, White House, Pescador SW, Panagsama Sarsdines, Talisay, Basdiot, Pecador SE en Tongo Point. Heerlijk rustige duiken onder deskundige leiding van onze gidsen. Soms stroming, soms niks, maar altijd op iedere stek weer nieuwe ontdekkingen, grote en kleine frogfishes, ghostpipe fishes, pygmee seahorses, little dragon fish, electric clamp, sea snakes etc. Al met al ongelofelijk veel te zien.

Voor het switchen van het ene resort naar het andere hadden we een speciale tussenstop op de planning staan….. Oslob of wel walvishaaien. Nu is het niet de meest elegante manier om deze dieren in het wild te zien, maar wel de meest gegarandeerde. Vooraleer we het water in mochten kregen we zeer nadrukkelijke instructie aangaande de do’s en dont’s. Denk daarbij aan geen zonnebrandcreme, geen cremespoeling, geen parfum, geen duikmessen, afstand houden, niet aanraken, minimale afstand van de dieren én het niet mogen flitsen !! Bij aanvang heb je geen idee wat er gaat gebeuren en wat te verwachten en dan opeens zie je deze majestueuze reuzen van de zee naast je door het water glijden. Wow wat een machtig mooie dieren en hoe gracieus. Naast het maken van foto’s moet je niet vergeten ook gewoon te kijken en te genieten van de beelden die je ziet, want alleen door die zoeker kijken is niet alles !

Uiteindelijk hebben we ons van de reuzen los gerukt en zijn we na een boottocht aangekomen op Bohol. Wat een verschil met Cebu een wonderschoon eiland met de Chocolat Hills als “main attraction” boven water… dachten wij J

Magic Oceans, ook hier kregen we een warm welkom, een introductie van de duikbasis (klein beetje verschillend van die van Magic Islands) maar niet minder duidelijk en hartelijk. Ook hier weer geweldige duiken gemaakt, iets meer muck-dives maar niet minder verrassend. boxer-crabs, mantis shrimps, cuttle fish, scorpion fish, mimic octopus etc…..

Als er op een paar honderd kilometer afstand een tyfoon passeert besluit men veiligheid voorop te stellen en kan er een dag niet gedoken worden. Wij nemen de gelegenheid te baat om het eiland te verkennen. Via het resort boeken we een “dagje uit”. Dit hebben we geweten. Eerst ziplinen over een dal (het helpt echt dat je hoogtevrees hebt zoals ik), vervolgens een lunch aan boord van een river boat. Naast een bezoek aan een tarier sanctuary brachten we tussendoor nog een prive bezoek aan een in het wild levende groep makaken, die gretig onze bananen in ontvangst namen. Letterlijk en figuurlijk hoogtepunt was een bezoek aan de befaamde Chocolat Hills, maar de afsluiter van de dag was de klapper……door de bossen, door de modder op een quad. Wat een pret zeker met het eerste en het laatste. Al met al een leuke onderbreking van het duiken met de modder achter de oren en op plekken waar het niet hoort te zitten.

Na 13 dagen hebben we de “magic” van de Philipijnen met pijn in het hart verlaten en een twee daagse tussenstop gemaakt in HongKong…. Ach, het lag toch op de weg terug. Heel veel fun hebben we beleefd bij de Tian Tan Boeddha, op het eiland Lantau. Onderweg genietend van de vergezichten die we zagen vanuit de kabelbaan Ngong Ping 360. Uitdaging was wel de 268 treden omhoog om dicht bij de 34 meter hoge zittende Boeddha te kunnen komen. Een bezoek gebracht aan de Temple Nightmarket, de skyline van Hong bezichtigd bij dag en bij nacht en uiteraard met de historische cable car naar de Peak !

Al met al een schitterende afsluiting van een Magische vakantie met heerlijke duiken, goed slapen, eten en drinken, een mooi HongKong en een fantastische groep die ten volle heeft genoten ! Een complimentje aan onze reisorganisatie (en zeker niet te vergeten Leon); alles was minutieus geregeld.

1 reactie

  1. Lilian, very impressed…….what a wonderful trip

    REAGEREN

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief