Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Blog / Duiken / Reizen

Isla Azul – het blauwe eiland….

Als het om bewustwording of duurzaamheid aan komt, met alles wat betrekking heeft op de Atlantische oceaan rondom La Palma, is er nog veel werk te verzetten hier. Overbevissing is hier aan de orde van de dag, harpoenvissen is watersport nummer 1 hier en harpoenviswedstrijden worden nog gul gesponsord door de overheid. Om maar een paar voorbeelden te noemen…

Isla-Azul-duik

Toch zijn er ook hier op La Palma steeds meer mensen zich bewust van wat ze hier eigenlijk hebben, een prachtige oceaan met een uniek landschap en een enorme diversiteit aan flora en fauna. En dat het een voorrecht is om op zo´n mooie eiland te mogen wonen.

Isla-Azul-logoDe afgelopen jaren hebben een aantal Palmeros zich verenigd in “Isla Azul”. Met als grote stuwende kracht en woordvoerder Alfonso Montes de Oca. Het zijn allemaal duikers, onderwaterfotografen en -filmers en weten heel goed wat La Palma te bieden heeft, zowel onder als boven water.

Door middel van educatie, een jaarlijks terugkerend festival (Festival del Mar) en vooral het in beeld brengen van wat er onder water te zien is, willen ze de bewustwording vergroten. Als je laat zien wat je graag wilt beschermen, dan weten mensen ook wat ze te verliezen hebben en wordt die bewustwording misschien wat groter.

Isla-Azul-Las-Cabras  Isla-Azul-team

Niet voor niks heeft de film “La Palma, Isla Azul” de 1e prijs gewonnen in de categorie Duiken tijdens het “Finisterra Film Art and Tourism Festival” van 2016. Prachtige Ultra HD beelden van het prachtige ´blauwe´ eiland.

Afgelopen zaterdag hebben we met “Isla Azul” een duikje gemaakt, gewoon voor de gezelligheid. Samenwerken doen we al en hopelijk kunnen we dit jaar verwezenlijken, dat we vanaf de kant in het Maritieme Reservaat kunnen duiken, een lang gekoesterde gezamenlijke wens…

Dit bericht delen

Joost Claassen

Joost Claassen heeft, samen met Nanneke, sinds 2007 een duikschool op La Palma, het Canarische eiland van de eeuwige lente. Op La Palma gebeurt, naast de mooie duiken, van alles. En daar schrijft hij graag over.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *