Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duiken / Freediving / Nieuws

Internationale freedivewedstrijd in Eindhoven

Op 7 november aanstaande organiseert de Nederlandse freedive-organisatie (Dutch Freedive Association of DFA) in samenwerking met AIDA International een zwembadwedstrijd voor freedivers.

De wedstrijd is de laatste in een ronde van 3 jaarlijkse minicomps, die elk in het teken staan van een andere freedivediscipline. Freediving is een sport waarbij men de adem inhoudt en ernaar streeft zo diep, ver of lang mogelijk onder water te zijn.

freedivers_zwembad4_DFA.jpgDe wedstrijd op 7 november wordt georganiseerd in de discipline Dynamisch (DYN), waarbij de freediver onder water een zo groot mogelijke horizontale afstand moet afleggen op één adem. Het is een internationale wedstrijd waar freedivers uit de internationale en nationale freedive wereld aan deel kunnen nemen.

De wedstrijd vindt plaats in het 50-meter trainingsbad van het Nationaal Zwemstadion in Eindhoven, dat zich met een vlakke bodem van 2,20 meter diep perfect leent voor deze discipline. Vanuit Nederland zal een sterk veld van deelnemers meedoen.

De minicomps van de DFA bieden zowel de kans aan beginners om laagdrempelig mee te doen aan een freedivewedstrijd als aan competitieve freedivers om zich volledig te focussen op een maximale prestatie in één discipline.

Programma Minicomp DYN Eindhoven 7 november 2015
10:30 Melden
11:15 Briefing
11:45 Omkleden
12:00 Bad is open, warming up
12:45 1ste Official Top
14:23 Laatste Official Top
15:00 Afsluiting en prijsuitreiking

Inschrijven
10,- voor DFA leden
15,- voor niet-DFA leden
Plekken: 28

Inschrijven kan via een mail naar info(at)dfa.nu, waarbij je naam, geslacht, nationaliteit en Announced Performance vermeldt. Meer informatie over de dag zelf is te vinden op de Facebookpagina van het event.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief