Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Natuur / Nieuws

Innovatieve koraalkweekmethode op Sail 2015

koraalrifCoralGardening vertelt tijdens het event Sail in Amsterdam alles over het kweken van koralen. En jij kunt je eigen koraalrif ontwerpen!

Wat is de link tussen Sail en koraal?
Wat maakt een gewone vaartocht tot een bijzondere vaartocht? Het eindeloos kunnen genieten van de immens blauwe zee en het prachtige mariene leven. Een gezonde oceaan en ook het mariene leven is afhankelijk van koraalriffen. Op de informatiestand op de Groene Oceaan neemt CoralGardening u mee in de prachtige onderwaterwereld en zal hierbij haar plannen over het herstel van koraalriffen presenteren. U zult geïnspireerd raken en ondervinden hoe ook u een positieve bijdrage kunt leveren aan de bescherming van de oceaan. Samen zetten we ons in voor het behoud van deze prachtige onderwaterwereld.

Waarom zijn koraalriffen van levensbelang voor miljoenen mensen?
Koraalriffen beslaan minder dan 0,25 % van de oceaanbodem terwijl ruim 25% van het mariene leven afhankelijk hiervan is. Het is de kraamkamer van de oceaan. Gezonde riffen zijn een belangrijke bron van inkomsten voor visserij en toerisme. Zo’n 500 miljoen mensen zijn afhankelijk van gezonde riffen voor hun voedselvoorziening. Koraalriffen worden door menselijk handelen met uitsterven bedreigd.

Wat maakt de aanpak van CoralGardening uniek?
CoralGardening beschermt en herstelt koraalriffen met een innovatieve duurzame vinding. Dit nieuw ontwikkelde Coral-Aid systeem zal op Sail voor het eerst aan het publiek gepresenteerd worden. Samen met internationale partners waaronder de Wageningen Universiteit en donateurs bouwt CoralGardening kunstmatige riffen, die meteen aantrekkelijk zijn om op te duiken en te snorkelen. Er worden beeldentuinen aangelegd die schuilplaatsen bieden aan vissen en andere essentiële organismen en waarop koraal gekweekt wordt.

Hoe kunt u de natuur een handje helpen?
Speciaal voor de bezoekers van Sail organiseert CoralGardening workshops waarbij bezoekers onder leiding van een kunstenaar met behulp van klei een beeld of rif gaan ontwerpen. Voorafgaand wordt een korte lezing over koraalriffen en de werking van het ecosysteem gegeven. Een unieke kennismaking met de werkwijze van CoralGardening.  Het creëren van iets dat niet alleen aantrekkelijk is voor de mens, maar ook nuttig is voor de natuur! Uit alle creaties worden de mooiste beelden en riffen gekozen. Er zijn leuke prijzen te winnen, waaronder proefduiken en een kunstige oceaandieren!

Deelname aan de tekenwedstrijd is voor iedereen. Met een getekend ontwerp van een aantrekkelijk beeld kunt u een unieke oceaanprijs winnen.

Tot Sail!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief