Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Indonesië

Zeventienduizend eilanden! Dat is Indonesië – de gordel van de smaragd in de Koraaldriehoek met zijn enorme diversiteit. En zo veel eilanden betekent ook zo veel duik- en snorkelmogelijkheden.

Geen wonder dat Indonesië een van de populairste duikbestemmingen voor duikers uit de hele wereld is. De diversiteit onder én boven water is enorm. Elke bestemming is weer anders – van manta’s tot critters, van haaien tot bontgekleurde naaktslakjes, van mola mola’s tot dwergzeepaardjes, van drop-offs tot zwart vulkaanzand, van koraalbossen tot wrakken. Je zult hier niet snel uitgekeken zijn!

Foto: Erik van Vessem - Bali Photo Experience 2016
Foto: Edwin van der Sande
Dive-and-Travel_schoolvis_Komodo
Foto: Edwin van der Sande

Elk eiland heeft ook weer zijn eigen tradities, gebruiken én keuken. Cultureel, culinair, natuur, strand of actie – je kunt in dit grote land alle kanten op.

Bij duikers is Bali populair. De duikstekken rond het eiland zijn divers en je hebt er het beroemde wrak van de USS Liberty. Noord-Sulawesi met Manado, Lembeh Strait en kleine eilandjes als Bangka en Bunaken biedt de geweldige combi van heel klein tot groot. En Raja Ampat is met zijn enorme biodiversiteit en ongereptheid een droom! Maar er is meer, zoals Komodo, Wakatobi, Flores, Alor, de Gili’s, Lombok, de Molukken. Ideaal is ook een live-aboard die je in de juiste tijd van het jaar op de juiste, veel al ongerepte plek brengt.

Selamat jalan!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief