Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Reizen

Indonesië

Weet je dat Indonesië de grootste eilandenstaat ter wereld is met meer dan 17.500 eilanden? Het land met zijn enorme oppervlak kent een rijke cultuur én een prachtige wereld onder water met een enorme biodiversiteit.

Raja Ampat


Algemene info

Hoofdstad: Jakarta
Aantal inwoners: Meer dan 250 miljoen
Taal: Bahasa Indonesia
Valuta: Rupiah (IDR)
Reisdocumenten: Neem hierover contact op met de Indonesische Ambassade in Den Haag, www.indonesia.nl
Website: www.indonesia.travel

Duiken
Indonesië heeft een diverse onderwaterwereld en goede duikvoorzieningen. Voor zowel de beginnende als de ervaren duikers zijn er honderden locaties om te duiken. Om er een paar te noemen:

Java – Thousand Islands/ Pulau Seribu
Dit zijn 128 kleine eilandjes ten noorden van Jakarta. Veel eilanden zijn niet bewoond en de onderwaterwereld is prachtig met kleurrijk koraal en vele soorten tropische vissen.

Sulawesi – Bunaken National Park
De biodiversiteit van Bunaken National Park is ongekend met 300 soorten koraal en meer dan 3000 vissoorten. Hier vind je ook gigantische koraalmuren en als je geluk hebt, spot je hier een reuzenschildpad.

Pulau Hari sulteraSulawesi – Wakatobi
Wakatobi is gericht op de ultieme duikervaring en is de perfecte locatie als het gaat om geografie, klimaat en de mariene biodiversiteit.

Sulawesi – Togian eilanden
Lastig te bereiken, maar een waar paradijs!

Sumatra – Pulau Weh
In het noorden van Sumatra vind je het eiland Pulau Weh. Ideale plek voor liefhebbers van avontuur en duiken. Gevarieerd onderwaterlandschap waar je grote vissen spot of zeepaardjes, maar ook soms de manta en haaien.

Papua – Raja Ampat
Het duurt even voordat je er bent, maar dit is misschien wel de mooiste duikbestemming van Indonesië. Hier vind je 540 soorten koraal, 1511 vissoorten en 700 soorten schelpdieren.

Beste reistijd voor duikers
Het hele jaar door kan er gedoken worden in Indonesië. Houd er alleen wel rekening mee dat van november tot en met maart het regenseizoen is en het zicht onder water minder is dan in het droge seizoen van april tot en met oktober. Het droge seizoen en regenseizoen verschillen overigens per eiland. Juli en augustus zijn bijvoorbeeld natte maanden voor de Molukken en Papua.

BunakenManta, Raja Ampat

Klimaat
Temperatuur Indonesië

Wat kun je in Indonesië nog meer doen?
Indonesië is met haar 17.500 eilanden zo groot en biedt vele highlights en activiteiten. Cultureel erfgoed en historie vind je onder andere op Java: het Borobudur Tempelcomplex, Prambanan Tempelcomplex en Old Batavia mogen dan ook niet ontbreken tijdens een bezoek aan dit eiland. Vele nationale parken zijn te vinden op Sumatra en je ervaart het leven op de rivier in Kalimantan. Sulawesi staat, naast de prachtige duikspots, ook bekend om de Toraja stammen en haar rituelen. Bali staat bekend om haar prachtige rijstvelden en vele tempels. Het is ook leuk om eiland te hoppen op de Soenda-eilanden. Hier spot je de Komodo-varaan, slaap je bij locals op Flores, relax je op de Gili eilanden en beklim je de Rinjani vulkaan op Lombok.

BlimbingWat je niet mag missen…
Bezoek aan het Borobudur Tempelcomplex
De Borobudur is ’s werelds grootste boeddhistische tempel en wordt vaak gezien als een van de zeven wereldwonderen.

Bezoek aan Zuid-Sulawesi – Toraja
Maak kennis met de Toraja-stammen en hun begrafenisrituelen.

Informatie met dank aan VITO Nederland/Tourism Marketing Concepts, augustus 2016

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief