Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duiken

In beeld: Verloren vistuig opruimen op het wrak van de Rode Poon

Een groep duikers van Ghost Fishing gaat het wrak Rode Poon ontdoen van verloren vistuig. Bas Poelmann filmt de actie in de Noordzee.

Met een groep duikers van Ghost Fishing zijn we zondag 24 juli voor Healthy Seas de Noordzee op geweest om verspeelde netten en ander vistuig van het wrak, dat bekend staat onder de naam Rode Poon, af te halen. Dit wrak, op krap dertig meter diepte, ligt werkelijk bezaaid met troep.

We konden dit keer heel goed zien hoe ernstig het is, want we hadden fantastisch zicht. Gedurende twee duiken hebben we een grote hoeveelheid kunnen verwijderen. Helaas kwamen we ook veel vissen, krabben en kreeften tegen die vast zaten in de netten en lijnen. Enkele hebben we kunnen bevrijden. Ondanks dat we dit seizoen al twee keer eerder op de Rode Poon gedoken hebben, zouden er nog wel tien keer op moeten duiken voordat al die netten, lood, kunst aas en vislijnen zijn geborgen. Ondanks de forse buit aan het einde van de duikdag, is de Rode Poon nog lang niet schoon.

Kijk in het filmpje vooral hoeveel netten er op liggen en de opvallende hoeveelheid kunstaas, dat goed zichtbaar is door de opvallende kleuren.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief