Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Natuur

In beeld – Hoe een visarend een forel vangt

Wat is de natuur mooi! Natuurfotograaf Andy Howard wist onder water vast te leggen hoe een visarend een forel vangt.

Al tien jaar fotografeert hij visarenden tijdens het broedseizoen in de zomer. Dit keer wilde hij iets anders en plaatste hij onder water Go Pro-camera’s op stenen – geen ingewikkelde technische methode dus, zo vertelde hij in de ontbijtshow van de BBC.

Er  ging wel enig onderzoek aan vooraf, want hoe weet je waar de visarenden het water in duiken voor hun voedsel? Het idee ontstond tijdens de lockdown, toen de fotograaf alle tijd had om nieuwe ideeën uit te werken. Zijn droom was om een visarend boven en onder water te filmen terwijl het dier een forel ving.
Zodra de lockdown werd versoepeld, ging hij op onderzoek uit om uit te vinden waar de kans het grootst was. Het bleek dat de vogels twee favoriete spots hadden. Daar concentreerde hij zich op.

Drie Go Pro’s werden met tape op stenen vastgezet, niet te dichtbij want Andy wilde de vogels niet afschrikken. Op de eerste dag legde hij niets vast, maar doken er wel drie visarenden op die plek het water in. Het goede nieuws was dat ze de camera’s compleet negeerden. Op dag 2 zette Andy de camera’s iets dichterbij, de visarenden doken in het water maar de camera’s bleken nog steeds te ver af te staan. Op dag drie doken er vogels vlakbij de camera maar de beelden waren er nog niet. De tijd drong want de visarenden zouden al snel richting het zuiden trekken – sterker nog, het aantal visarenden in het gebied werd al minder. Op dag vier was het raak!

Wil je meer zien van deze natuurfotograaf? Kijk eens op zijn website.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief