Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Natuur

In beeld: Gelderland onder water

De natuur onder water in Gelderland is niet bij iedereen even bekend. Daarom heeft de provincie Gelderland door Blikonderwater een film laten maken. Ga mee op een verrassende reis. 

Gelderland heeft allerlei typen wateren binnen haar grenzen: rivieren, kleiputten en poldersloten in de Betuwe; vennen en sprengen op de Veluwe; en de beken van de Achterhoek en de Gelderse Vallei. De waterschappen werken eraan om de waterkwaliteit te verbeteren en de wateren geschikter te maken voor planten en dieren. Zij leggen onder andere natuurlijke oevers en vispassages aan.

In de onderstaande korte film wordt het leven in en rond sloten, sprengen en beken op een schitterende manier een beeld gebracht. Je ziet onder andere hoe bittervoorns zwanenmossels gebruiken bij hun voortplanting, hoe beekprikken gezamenlijk nesten bouwen voorafgaand aan de paring en hoe het op de beekbodem wemelt van de kleine beekinsecten.

Gelderse Biodiversiteitsdag
Wie veel meer wil weten over biodiversiteit in Gelderland is welkom op de Gelderse Biodiversiteitsdag op 3 november in het vernieuwde provinciehuis in Arnhem. De Gelderse Biodiversiteitsdag is bedoeld voor vrijwilligers en natuurbeheerders die zich inzetten voor de Gelderse natuur. Dat kan zijn bij een natuurorganisatie, een terreinbeherende organisatie, gemeente, waterschap, agrarische natuurvereniging en / of adviesbureau. Deze dag is een uitgelezen kans om kennis te maken met iedereen, vrijwilliger of professional, die betrokken en actief is in de Gelderse natuur.

Het programma van de Biodiversiteitsdag is afwisselend en actief en biedt u lezingen, workshops en films over de bijzondere flora en fauna en het natuurbeheer in Gelderland. Ook is er de mogelijkheid om mee het veld in te gaan tijdens de excursie. Allerlei soortgroepen en Gelderse streken komen aan bod: van vogels en insecten tot vissen en zoogdieren en van het Rivierengebied en de Veluwe tot de Achterhoek.  Kijk op deze website voor het programma en voor opgave.

Bron: Provincie Gelderland en Nature Today

Dit bericht delen

Redactie DuikeninBeeld

Heb je vragen, opmerkingen of ideeën? Mail ons op redactie@duikeninbeeld.tv.

1 reactie

  1. Toch maar eens in mijn achtertuin duiken. Prachtige beelden. Compliment.

    REAGEREN

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *