Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Advertorial

Ilike – live-aboard naar de mooiste plekken van Indonesië

Duiken op plaatsen waar nog maar weinig mensen hebben gedoken. Dat overkomt je als je een duiktrip aan boord van Ilike Indonesia maakt. Kijk de video die Bruno Vanherck maakte, en vergaap je aan de schoonheid onder water.

In september 2017 reist Bruno Vanherck in samenwerking met Wild Water Duikreizen af naar Indonesië om een live-aboard te maken van East Flores naar de Forgotten Islands. De 12-daagse trip aan boord van Ilike Indonesia brengt hem langs zeer afgelegen plaatsen, waar nog niet veel mensen hebben gedoken. Het avontuur begint aan het eiland Lembata, waar drie vulkanen boven het water uitsteken. Hier vinden we prachtige koralen, wanden met overhangen en spleten waar we de kleinste zeepaardjes ter wereld ontmoeten: de pygmy seahorse.

Verbluffend mooi
In Alor is de diversiteit opnieuw verbluffend, gaande van verticale koraalmuren over een glooiende tuin van anemonen. In de straat van Pantar is er door de stroming een aanvoer van grote hoeveelheden voedsel, waardoor we in de baai worden verwelkomd door dolfijnen die vrolijk voor de boeg uit springen. Met wat geluk tref je hier ook de mola-mola aan, maar dat is ons deze trip helaas niet gegund. Kalabahi Bay in het westen van Alor is gekend om zijn wereldtop muck-duiken. We treffen er vele verschillende ghost pipefish, naaktslakken in alle kleuren en grote schorpioenvissen, en zelfs de zeldzame Rhynopia.

  

  

Wetar Island heeft spectaculaire drop-offs: muren bedekt met zwart koraal en witte anemonen. Het lijkt wel een winterlandschap onder water! Gunung is een actieve vulkaan maar is ook berucht als verblijfplaats van talrijke zeeslangen. Vanaf het moment dat je hier in het water springt, word je omringd door deze dieren. De unieke lavaformaties onder water zijn indrukwekkend. Op deze plaats vind je ook enorme sponzen, hard en zacht koraal. We beleven hier ook één van de hoogtepunten van de reis: een grote school hamerhaaien duikt op uit het niets en verdwijnt na enige tijd opnieuw in het eindeloze blauw. Duikgidsen vertellen dat ze ook op de voorgaande trips op deze duikplaats de muur van hamerhaaien mochten bewonderen.

Unieke ervaring
Zo bereiken we de Forgotten Islands, waar we duiken op Damar, Terbang, Selatan en Terbang Utara. Pelagic tuna, rainbow runners, Spanish mackrel en nog meer hammerheads zijn ons deel. Deze live-aboard is een unieke ervaring en is één van de beste die er zijn voor liefhebbers van het volledige scala aan onderwaterleven: van macro tot scholen haaien!

Duik mee en kijk hieronder de film van Bruno Vanherck!

Wil je meer informatie over deze trip, kijk op de website van Wild Water Duikreizen. Of bezoek hen op 3 en 4 februari 2018 op Duikvaker (stand 324 in Hal 2) – de mensen van Wild Water vertellen je graag meer over deze unieke trip.

7 reacties

 1. Die school met hamerhaaien…wauw. Weer iets voor de bucketlist.

  REAGEREN
 2. Mega gaaf! Ik kom op Duikvaker zeker bij jullie langs.

  REAGEREN
 3. Prachtig. Maar hoe is de zee? Ik word snel zeeziek en dan is de lol eraf.

  REAGEREN
 4. Dat is een zeer moeilijke vraag… Zoals je op de video zag, kan de zee als een spiegel zijn. Anderzijds zijn er soms lange crossings op open zee, en kan het weer zeer snel omslaan. In het laatste geval kunnen er ook stevige golven zijn.

  REAGEREN
 5. moet je dit lang van tevoren boeken? zijn groepsreizen ook mogelijk?

  REAGEREN
  • Hallo Carolien,
   Reizen naar Indonesië worden doorgaans ver op voorhand geboekt, aangezien het budget ook hoger ligt dan een doorsnee duikreis. Naargelang de beschikbaarheid, kan uiteraard ook kort voor afreis worden geboekt.
   We hebben regelmatig groepen aan boord van Ilike, dat is dan vaak een duikclub of een gezelschap dat de volledige boot reserveert. Voor dergelijke groepen zijn er uiteraard speciale groepsvoorwaarden!
   Mocht je hierover meer info wensen, stuur ons gerust een mailtje (info@wildwater.be).

   REAGEREN

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief