Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Nieuws

Huwelijksaanzoek in Vinkeveen

Ze kennen elkaar acht jaar, wonen sinds kort samen in Nijkerk en duiken ook al geruime tijd samen in binnenwater, Zeeland en Kroatië. Maar deze duik gaat met zekerheid het logboek in als een hele speciale duik!

Hij: Dennis van Essen, duiker, eigenaar van een klusbedrijf en bedenker van het plan. Zij: Eline Beving, duikster, onderwijzeres en de verraste aanstaande. Daarnaast ook in het complot: Lex Schotema en 2 cursisten uit de NAUI Tech 1 cursus. Dennis liep al twee jaar rond met dit idee. Nu zijn plannen steeds meer vorm begonnen te krijgen werd hij zelf toch ook wel erg zenuwachtig. Zaterdagavond 2 mei moest het gebeuren.

Eline was door mij gevraagd of ze in Vinkeveen aan een fotoshoot mee wilde werken aan foto’s in verband met de 5 mei viering. Iets met een vlag onder water, waarvoor ze onderwater moest gaan staan en waarbij Dennis – geheel zoals het hoort- op zijn knieën kon gaan zitten. Eline wist van niks, het complot is geheim gebleven en de verrassing helemaal compleet. Dennis had daarbij met Lex en twee vrienden afgesproken om dan ook maar een trainingsduik te gaan doen in Vinkeveen, voor de gezelligheid…

Dennis had voor de support duikers een banner geregeld met daarop de tekst waarmee hij die ene belangrijke vraag onderwater kon gaan stellen. Eline ging samen met mij al wat eerder onder water om de foto’s voor de shoot te kunnen maken. Wij zwommen naar het ponton –waar het overigens slecht zicht was- om ons werk te doen. Op het signaal dat we klaar waren kwam Dennis voor haar zitten en pakte haar handen vast. De support duikers slopen dichterbij en ontrolden in een oogwenk de banner. Dennis wees Eline op de tekst achter haar. Wat volgde waren veel bellen en een duidelijke ja knik. Missie geslaagd!

aanzoek-onderwater-4

aanzoek-onderwater-3

aanzoek-onderwater-1

Na dit bijzondere moment zijn wij samen opgestegen. Eenmaal aan de oppervlakte stonden families van Dennis en Eline aan de kant met applaus en gejoel te wachten. Een duik die met een mooie zonsondergang onder het genot van een hapje en drankje nog eens goed gevierd is.

aanzoek-oppervlakte

Foto’s: Rob Aarsen

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief