Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Dirk Van den Bergh – Een galatheakreeftje vangen

Tijdens de duik van Dirk van den Bergh grijpt een hooiwagenkrab een zeenaald bij de neus en lukt het hem eindelijk een galatheakreeftje te vangen (met de lens hé!)


Datum:  13 augustus 2016
Duiklocatie: St. Annaland en Anna Jacobapolder

duikreport-call-to-action-350x85

Dirk_Van_den_Bergh_20160813_krab-39397
Even vullen in Oud-Vossemeer en om 11.15 uur liggen we in het water bij Sint Annaland. De HW kentering is om 11.56 uur.

We zwemmen vanaf het strandje uit op 60° tot we aan de grens van de oesterbanken en de zandvlakte zijn. We volgen die grens tussen de 10 en 12 meter naar links in de hoop een zeedahlia tegen te komen, maar we vinden er geen. We komen tijdens de duik geen verrassingen tegen. De zeenaalden, bruine plooislakken, krabben en hooiwagenkrabben zijn door de vele duiken al gewoontjes geworden … Toch leveren ze elke keer weer mooie beeldjes op! Na 71 minuten en een max diepte van 12,5 meter komen we mooi terug aan ons vertrekpunt boven!

Dirk_Van_den_Bergh_20160813_sepia-39397Terug naar Oud Vossemeer om te vullen en dan naar de tweede duikstek: Anna Jacoba Polder. Hier duiken we buiten de kentering tussen HW en LW en dat hebben we geweten! We zwemmen uit op 30° tot 8 meter diepte en volgen het profiel naar rechts. Zoals afgesproken gaan we na een half uur ondieper en keren dan terug. We zijn op 10 minuten terug: het wordt een heus driftduikje! Onderweg zien we o.a. twee galatheakreeftjes en een sepia die gewillig op de film willen.

Deze duikstek staat beschreven als ideaal voor de beginnende Oosterschelde duiker, maar dan zou ik toch maar op de kentering duiken! Ook de in- en uitstap langs het touw aan de steiger is een avontuur op zich als je de duiktrappen gewend bent. De helling gaat na het uitzwemmen steil naar beneden, dus een goed trim is wel een vereiste!

Weeral een mooie duikdag met mijn topbuddy Yvette Gladdines!

Dirk_Van_den_Bergh_20160813_galatheakreeft-39397

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief