Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Blog / Reizen

Hoogseizoen kan beginnen

Het regenseizoen is voorbij, het hoogseizoen kan beginnen. De bijzondere en soms ook zeldzame critters hebben zich in elk geval alweer laten zien!

De lente in Europa is begonnen en dat betekent hier dat het regenseizoen voorbij is en we ons na een redelijk rustige 3 maanden weer kunnen voorbereiden op een nieuw hoogseizoen.

Het regenseizoen heeft dit jaar niet zo veel regen gebracht als vorig jaar en het weer is opvallend goed geweest. Op een paar kleine stormen na hebben we een heel goed regenseizoen gehad en continu kunnen duiken. Tijdens deze periode is het altijd rustig in Noord-Sulawesi en dat geeft ons de tijd om veranderingen door te voeren en renovaties in het resort te doen.

prrk2Een kleine verandering die veel impact heeft in het resort in Manado is de nieuwe doucheruimte bij het zwembad en de nieuwe bedekking van de paden in het resort. Voorheen waren alle paden van beton maar nu heeft het allemaal een veel natuurlijkere stijl gekregen door de paden te bedekken met kiezelstenen. En het resultaat mag er zijn zoals je op de foto kunt zien.

Verder is er hard gewerkt aan de infrastructuur van het resort, wat niet zichtbaar is voor onze gasten. Beide resorts hebben nieuwe waterleidingen gekregen en de waterreservoirs zijn verdubbeld in capaciteit. Water kun je immers nooit genoeg hebben.

Eind deze maand begint voor ons weer het hoogseizoen. Met beide resorts bijna helemaal volgeboekt en perfect duikweer moet ook dit seizoen weer een succes worden.

Bijzondere critters
Aan het duiken zal het niet liggen. De afgelopen weken hebben veel bijzondere critters zich weer laten zien. De zeepaardjes en spookfluitvissen zijn volop aanwezig op een groot deel van onze duikstekken in Manado. Een aantal weken geleden dook er ineens een Hairy Frogfish op bij een van de muckstekken vlakbij het resort in Manado.

 

 

In Bangka hebben we een Lynne’s Pipefish ontdekt. Een heel zeldzame pipefish die nog maar op een paar plekken in Indonesië is gezien en afgelopen januari voor de eerste keer omschreven is voor de wetenschap. Klik hier maar eens.  

Zo zie je maar dat er altijd weer nieuwe dieren te ontdekken zijn. Na 4000 duiken in Noord-Sulawesi is het nog lang niet genoeg geweest en tijdens het komende hoog eizoen gaan we hopelijk nog meer nieuwe critters ontdekken.

Links:

http://www.murexdive.com/

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief