Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Gertjan Eg – De 1800ste duik in Lembeh

Maar liefst 1800 duiken maakte duikreporter Gert-Jan. Zijn 1800ste duik maakt hij in Lembeh. En zoals in iedere duik is er ook nu weer veel verrassends te zien.


Datum: 23 oktober 2016
Duiklocatie: Lembeh Strait

duikreport-call-to-action-350x85

IMG_0660-42093Gert_Jan_Eg

Zondag 23 oktober 2016, ik noteer duik #1800.
Al jaren registreer ik alleen nog maar de bijzondere duiken. En deze hoort er zeker bij.
IMG_0658-42093Gert_Jan_EgAl hoewel ik de meeste duiken in de Oosterschelde maak, duik ik vandaag in Lembeh. Mijn buddy waar ik de deze Lembeh Photo Experience mee duik, neemt even pauze. Dus ik duik alleen met mij gids Jony van NAD resort Lembeh. Langzaam bewegen we over het zwarte zand de diepte in. Steeds weer wijst Jony mij het ene na het andere bijzondere beetjes aan. De Lembeh straat staat bekend om zijn critters. Bijzondere krabbetes, slakjes, garnaaltjes en visjes zet ik zo goed als het kan op de foto. Dan op z’n 20 m zien we een zeepaardje. Deze bijzondere diertjes laten zich niet eenvoudig goed fotograferen, maar toch lukt het me een foto te maken waar ik redelijk tevreden over ben.

De duik vervolgt zich. Helaas raakt de lucht langzamerhand steeds schaarser en zwemmen we terug richting de boot. Op z’n 5 m wijst mijn gids op een hagedisvis. Al snel zie ik dat het niet zomaar een vis is, maar eentje die ook nog een vis in zijn bek heeft. Het zielige prooitje hap angstvallig, de doodsangst is bijna uit de oogjes af te lezen. Zielig, Maar ook dit hoort bij de natuur en is een uniek moment om vast te leggen. Na een aantal foto’s neem ik afscheid en laat deze doodstrijd op zijn beloop. Hoe hard het ook is voor het kleine prooitje, ik ben blij met mijn foto en klim enkele minuten later tevreden aan boord.
De tweede dag van deze reis is voor mij geslaagd en mijn 1800ste duik zal ik niet snel meer vergeten.

Dit bericht delen

Gertjan Eg

In 1991 ben ik begonnen met duiken. Sindsdien duik ik wekelijk. Meestal in de Oosterschelde. Daar geniet ik van de grote diversiteit aan onderwaterleven. De laatste jaren ben ik steeds meer gefascineerd om mooie foto's te maken van het onderwaterleven.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Wanneer je de site blijft gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

We zijn wettelijk verplicht om je te informeren en je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken. Op DuikeninBeeld gebruiken we functionele cookies. Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website. Daarnaast gebruiken we analytics cookies. Via Google Analytics worden geanonimiseerd gegevens over het gebruikersgedrag verzameld. Zo kunnen wij zien hoe bezoekers zoals jij de website gebruiken, en kunnen wij op basis daarvan de website verbeteren.

Sluiten