Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Foto en film / Het verhaal achter de foto

Hoe anders kan het lopen? – Het verhaal achter de foto

Ton van der Plas, die in november bij ons in beeld is, ging op pad om een zeedahlia vast te leggen, maar kwam toch echt met iets anders thuis!

Het was al laat in het (duik)seizoen voor mij. Met een enkel zeven millimeter natpak begint het begin november al knap fris te worden. Via via had ik gehoord van een dahlia die in ondiep water moest staan. Na het gebruikelijke leven en veel groene wierslakken kwam ik op de plek die omschreven was, en ja daar was hij en nog een mooie ook. Een rood middenstuk en fraaie witte tentakels met gele ringen erin. Natuurlijk ben ik even los gegaan met de camera, verschillende hoeken en instellingen geprobeerd uiteraard. Na een tijdje had ik wel genoeg plaatjes, ‘er zit misschien wel een aardige bij’, dacht ik. Dus was het omkeren en terug naar de instap.

Letterlijk op het moment dat ik draai, valt mijn blik op een afwijkende vorm en kleur, rond, grijsbruin en zeker niet klein. Op een afstand van een kleine twee meter van de dahlia. Ik herkende direct de soort, onmiskenbaar een tarbot. De camera werd weer aangezet en heel gewillig liet de vis zich van alle kanten op de kiek zetten. Na een tijdje ging hij zwemmen en was de kans er om een stukje video van te schieten. Prima! Ik had alles wat ik wilde op deze duik en meer. De kou die aanvankelijk aardig doordrong, was weg, raar. Onderweg naar huis had ik vast een glimlach op mijn gezicht. Een duik om niet te vergeten!

Ton van der Plas is deze maand ‘in beeld’ op DuikeninBeeld. Klik hier voor meer foto’s en het verhaal van deze fotograaf.

Lees en kijk nog een ‘verhaal achter de foto’:


Sepiola atlantica


Een veldje pauwkokerwormen


Geluk met dolfijnen

Het verhaal achter de foto
Dat beelden vaak meer zeggen dan duizend woorden, staat buiten kijf! Maar soms kan het verhaal het beeld versterken. In deze serie vertellen onderwaterfotografen het verhaal achter de foto – hun beleving of de techniek!
Heb jij ook zo’n foto met een mooi verhaal? Plaats de foto in je album in de fotogalerie en stuur een mailtje naar redactie@duikeninbeeld.tv met het verhaal. Een selectie van de verhalen zal worden geplaatst op DuikeninBeeld. Nog geen eigen album, registreer je, upload een foto en je hebt een eigen album.

1 reactie

  1. Tja, tig jaar geleden….. op de Val van Ouddorp, 22 meter diep ook zo’n jongen met meer dan een meter doorsnee!, Nu een doodse woestijn. Deze zwom trouwens ook niet zover boven de doodsgrens toch?

    REAGEREN

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief