Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Foto en film / Het verhaal achter de foto

Happy together – Het verhaal achter de foto

Een beeld zegt meer dan duizend woorden, maar het verhaal kan de foto zeker versterken. Janny Bosman vertelt het verhaal achter haar ‘Happy together’ – de foto die op Duikvaker 2022 in de DuikeninBeeld Foto-expo hing.

Duikstek Zandeiland 4 in de Vinkeveense Plassen heeft voor mij in de zomer en in het najaar iets extra’s, ik duik er dan graag. In het ondiepe gedeelte tref je vaak baarzen aan en de plantengroei is in die tijd nog ruim aanwezig. De baars (Perca fluviatilis) is met haar rode vinnen een prachtige zoetwatervis om te fotograferen. En in de bronskleurige gloed van de Vinkeveense Plassen krijgt het beeld een warme uitstraling. 
Een klein minpuntje is dat baarzen doorgaans voor je uit blijven zwemmen en je wilt natuurlijk niet de achterkant vastleggen. Met wat geduld wacht ik mijn kans af en geef dan gas om langszij te komen. 

Camera en instellingen

Camera: Olympus OM-D E-M1
Lens: Olympus 8 mm fisheye
Flitser(s): 2x Inon flitsers Z-330
Instellingen: ISO 250, F 7.1, S 100
Accessoires: Nauticam onderwaterhuis

Het verhaal achter de foto

Dat beelden vaak meer zeggen dan duizend woorden, staat buiten kijf! Maar soms kan een verhaal het beeld ook versterken. In deze serie vertellen onderwaterfotografen het verhaal achter de foto – hun beleving of de techniek!

Heb jij ook zo’n foto met of zonder een mooi verhaal? Plaats de foto in je album in de fotogalerie. Nog geen eigen album? Registreer je, upload een foto en je hebt een persoonlijk album.

Jouw foto op Chromaluxe?

Deze foto werd in de DuikeninBeeld Foto-expo op Duikvaker 2022 geëxposeerd – een fotoschilderij dat door Arca Printers & Supplies prachtig werd afgedrukt op Chromaluxe. Heb jij ook foto’s (onder of boven water) die je hoogwaardig wilt laten afdrukken, kijk dan eens naar Chromaluxe!  

Nog veel meer verhalen achter de foto…

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief