Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Foto en film / Het verhaal achter de foto

Het piratenschip – Het verhaal achter de foto

Arie Vreugdenhil, die in oktober bij ons in beeld is, maakte deze foto in de Boschmolenplas. Dat ging niet zonder de nodige lachbuien!

Deze foto voor het Limburgs Kampioenschap onderwaterfotografie 2018 was erg leuk om te doen. Allereerst al het brainstormen met elkaar over wat we dit jaar zouden doen. Veel wilde ideeën en uiteindelijk één die uitvoerbaar leek. Voor ons is de Boschmolenplas een behoorlijk eind rijden, dus trainen of uitproberen was er niet bij. Dat hebben we geweten.

Met alle attributen gingen we het water in en verheugd over het goede zicht vertrokken we. We wisten ongeveer waar het piratenschip lag. Ruim een uur duiken doken we en maakten we een paar foto’s, maar geen piratenschip. De foto’s waren best aardig maar totaal niet wat we in gedachten hadden. Voor de tweede duik hebben we plattegrond nog maar eens bestudeerd en op kompas zijn we de kant van het schip op gezwommen. Weer zaten we te diep, terug meer naar links en eindelijk vonden we het schip. Snel voorbereidingen treffen en plaatjes schieten. De gebruikte remote flitser komt niet echt uit de verf. Lachbuien onder water door de gekke bekken die Rob trekt, uiteindelijk een foto met zelfs vis erop die we nog nauwelijks hadden gezien. Toen we terugzwommen, waren we letterlijk drie minuten van de kant verwijderd. Geweldig om te doen met een leuk resultaat!

Arie Vreugdenhil is deze maand ‘in beeld’ op DuikeninBeeld. Klik hier voor meer foto’s en het verhaal van deze fotograaf.

Lees en kijk nog een ‘verhaal achter de foto’:


Brede ringsprietslak


IJsduik in Vinkeveen


Saltpier snappers

Het verhaal achter de foto
Dat beelden vaak meer zeggen dan duizend woorden, staat buiten kijf! Maar soms kan het verhaal het beeld versterken. In deze serie vertellen onderwaterfotografen het verhaal achter de foto – hun beleving of de techniek!
Heb jij ook zo’n foto met een mooi verhaal? Plaats de foto in je album in de fotogalerie en stuur een mailtje naar redactie@duikeninbeeld.tv met het verhaal. Een selectie van de verhalen zal worden geplaatst op DuikeninBeeld. Nog geen eigen album, registreer je, upload een foto en je hebt een eigen album.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief