Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Dirk van den Bergh – Het is even zomer!

Na een succesvolle afsluiting van een specialisatieweekend, schijnt het zonnetje. Dan kun je natuurlijk maar één ding doen: NOG een duikje maken!

’s Morgens doen we als afsluiter van het geweldige slakkenweekend met Bas en Mirjam van der Sanden een duik bij de Zeelandbrug en het heeft zowaar gevroren deze nacht! Ik moet de voorruit van de auto ijsvrij maken!

In de namiddag volgt de evaluatie, de diplomauitreiking en het afscheid van de groep. Het is ondertussen schitterend zomerweer geworden: 22°! Dit kunnen we toch zo maar niet laten voorbijgaan hé … Wie wil er nog een duikje maken?
Twee buddyparen hebben nog de tijd: Bas met Nanette en Mirjam met mij. We rijden naar Dreischor Frans Kok rif.

groepsfot-49501

We zijn helemaal alleen bij Dreischor … hoe kan dat nu … op een zondag en met zo’n mooi weer? Waarschijnlijk zijn ze allemaal in de Oosterschelde op de kentering aan het duiken, op zoek naar een snotolf!

Ons duikplan is om eerst even bij de reefballs te blijven en dan naar links te gaan, maar het zicht is zo super dat we heel de tijd bij de reefballs blijven. Er is niets spectaculairs te zien, maar we genieten van het goede zicht en de mooie lichteffecten van de zon in het water. Op het einde van de duik blijven we nog wat rond de steiger snuffelen.

Dirk_Van_den_Bergh_20170409_steiger-49501

Dirk_Van_den_Bergh_20170409_Amerikaanse ribkwal-49501

Het mag dan boven water al een beetje zomer zijn, maar onder water is het dat nog niet! Watertemperatuur 10° en ondiep 11° … We houden het 52 minuten vol en zijn max 7,7 meter diep geweest.

Bij het verlaten van het water doe ik mijn vinnen uit vóór ik de trap van de steiger beklim. Dat doe ik nooit meer! Er staat een beetje oppervlaktestroming door de wind en ik trap naast het platformpje … Ik heb maar één hand vrij (in de andere mijn camera) en zonder vinnen is het spartelen om terug op het platformpje te geraken!

Dirk_Van_den_Bergh_20170409_duiker-49501

Dit bericht delen

Dirk Van den Bergh

Ik duik sinds 2014 en ben ondertussen 4* - Master Scuba Duiker en behaalde het brevet van Self Sufficient Diver. Master voel ik me echter helemaal niet: elke duik is een nieuwe belevenis én leerschool! Laat ons het maar houden op duiker met voldoende ervaring ... Van in het begin nam ik de videocamera mee onder water en van elke duik maak ik een kort filmpje (en reportage), om dan op het einde van het seizoen een compilatiefilm te maken met de mooiste beelden. Ik kan elke dag duiken, dus als er iemand eens een buddy nodig heeft, laat maar weten!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *