Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Dirk Van den Bergh – Het hoeft niet altijd spectaculair te zijn

Een bijzondere duik! Dirk van den Bergh maakt zijn 200ste duik!


Datum:  4 september 2016
Duiklocatie: Domein Muisbroek, Put van Ekeren

duikreport-call-to-action-350x85

Dirk_Van_den_Bergh_20160904_portret met snoek-40304

Een bijzondere dag vandaag: mijn 200e duik staat op het programma! Die wil ik vieren samen met mijn topbuddy’s, die er voor gezorgd hebben dat ik op zo’n korte tijd al zoveel ervaring heb kunnen opdoen. Mijn eerste duik was op 09/04/2014. Op 23/7/2015 zag het er naar uit dat ik mijn nieuwe hobby na 142 duiken zou moeten stoppen … Verdict: open hartoperatie met 5 overbruggingen … Minstens een jaar niet duiken en waarschijnlijk nooit meer …

Dirk_Van_den_Bergh_20160904_snoek-40304

Na hard werken aan mijn revalidatie kreeg ik echter na 10 maanden op 03/06/2016 al terug groen licht om zonder enige beperking qua diepte, aantal en duurtijd terug te mogen duiken !!! En kijk, 3 maanden later heb ik er alweer 58 duiken opzitten!

Voor mijn 200e duik had ik een duikstek uitgezocht waar mijn buddy’s en ik nog nooit gedoken hebben: Wemeldinge Anemonenveld. De wind besliste er echter anders over: windkracht 5 in Zeeland … Er zat niets anders op dan uit te wijken naar een binnenwater en vermits de Put van Ekeren op een boogscheut van bij mij thuis ligt was de keuze snel gemaakt.

Dirk_Van_den_Bergh_20160904_logboek-40304
Dirk_Van_den_Bergh_20160904_proost-40304Om 12.00 uur komen we aan, maar damned, was is me dat! Nog nooit heb ik zoveel duikers bij mekaar gezien! Heel de parking en zelfs de zijlaan staat vol. Een speciaal evenement? Nee hoor, iedereen die van plan was naar Zeeland te gaan is door de wind ook naar hier gekomen! Pffff … de duik dan maar afblazen? We gaan toch even naar de waterkant kijken. Het water is helder, maar uit ervaring weet ik dat het met zoveel duikers aan de overkant wel best stoffig zal zijn. Och, laat ons er maar even in duiken, al is het maar voor een half uurtje, we zijn hier nu toch besluiten mijn buddy’s. Die zitten al aan het feestje achteraf te denken natuurlijk, want ik heb hen uitgenodigd voor een BBQ bij mij thuis om mijn 200e te vieren!

OK, omkleden dan maar. Ik had een duikplan opgesteld, maar kies voor een alternatieve route. Een goede keuze, want we komen geen enkele andere duiker tegen! Het zicht is geweldig. Er zitten heel veel kleine voorntjes en baarsjes. We dalen even af langs de wand van de put naar 10 meter, maar gaan al vlug terug ondieper: de temperatuur zakt van 20°C naar 12°C … Het is zalig zweven tussen de visjes en dan komen we eindelijk een snoekje tegen en nog ééntje en nog ééntje! Op het einde van de duik krijg ik nog een groot exemplaar in beeld. Na 75 minuten zijn we terug aan de steiger. Let the party begin!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief