Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Blog / Reizen

Het bestaat echt – zorg dat je het vindt!

Nieuwe bloggers! Anika en Kees verruilen binnenkort Nederland voor een leven in Thailand. Ze geven je tips en vertellen je over hun duikavonturen. Ze stellen zich voor en trappen af met de eerste tip.

Kees en Anika_voorsteltekstAnika van Leeuwen (31) en Kees van Hal (30) vertrekken op 27 mei 2017 naar Koh Tao, Thailand. Ze gaan daar werken bij Sairee Cottage Diving en voor de website www.duikeninkohtaothailand.nl. Anika en Kees hebben veel gereisd en al eerder in het buitenland gewoond. Kees heeft een groene achtergrond en in Suriname een landbouwproject begeleid. Anika is opgegroeid op Aruba, heeft bijna een jaar door Azië gereisd en heeft hier vrijwilligerswerk gedaan. Daarna zijn ze gaan werken binnen 4 muren als projectleiders, maar liever willen zij een leven opbouwen rondom hun favoriete bezigheden: duiken en natuur. Eerst als duikinstructeurs en uiteindelijk zouden zij graag een eigen project opstarten. Met het delen van hun verhalen en tips hopen ze meer mensen te inspireren om hun droom te volgen. Anika is daarom ook met de website www.Livlottle.com gestart.

Het begint nu echt op te schieten. Overal staan dozen, we hebben geen eettafel meer en morgen komt Annabel1987 onze witte buffetkast ophalen. We zitten al bijna op tuinstoeltjes in de woonkamer. Op 27 mei 2017 vertrekken wij naar Koh Tao om daar, na onze Instructor Development Course, te gaan werken als duikinstructeurs. We hebben een heel fijn duikcentrum gevonden en nu eindelijk echt het gevoel dat alles klopt.

SpullenHet verhuizen naar de andere kant van de wereld vergt best wat doorzettingsvermogen en geregel. Wij zijn enorme bewonderaars van de deelnemers aan het tv-programma ‘Ik vertrek’, maar zien vooral wat wij anders zouden doen. Natuurlijk staan de beste stuurlui weer eens aan wal, alleen gaan wij nu wel echt varen. Als echte projectleiders pakken wij project ‘Emigreren naar duikersparadijs’ lekker planmatig aan, inclusief ongeplande uitloop, overschrijdingen in budget en een heleboel leermomenten. Want wat ga je precies doen, hoe vind je DE plek, wat voor visum kun je aanvragen, moet je je uitschrijven uit de GBA en hoe zit het met de verzekeringen? En dan heb je naast de praktische kant ook te maken met het omgooien van je sociale leven. Ondanks dat wij al jaren roepen dat we naar het buitenland zullen gaan, kwam het toch nog als een verrassing toen we een daadwerkelijke vertrekdatum hadden. Tussen roepen en doen zit veel verschil.

We beginnen voor nu maar bij het begin met ‘Wat gaan we precies doen?’. Ons antwoord en de tip die wij kunnen delen is ‘Het bestaat echt. Zorg er alleen voor dat je het vindt’. We wisten al lang dat we naar het buitenland wilden, maar niet wat we daar dan gingen doen. Het gevoel dat we zouden willen hebben was wel heel duidelijk. Meer vrijheid, buiten zijn, nuttig werk doen, iets waarmee we anderen blij kunnen maken. We gingen uit van wat we al konden en begonnen daarom met onze mogelijkheden als projectleider. Hier kwamen een aantal kansen uit, maar we werden hier telkens niet enthousiast genoeg van om te gaan. Het zou toch elke keer betekenen dat de één veel op kantoor zou zitten en de ander .., ja wat zou de ander eigenlijk gaan doen?

Kees had op dit moment alleen zijn Open Water Diver en Anika was vanwege een bodyboard-ongelukje haar vertrouwen in de zee een beetje kwijtgeraakt. Omdat Kees steeds meer ging duiken en zijn interesse daardoor verschoof van de jungle naar de koraalriffen, trok dit ook Anika’s aandacht. Samen hebben wij toen vanaf onze Advanced al onze certificaten tot aan Divemaster gehaald. Veel interessanter en betekenisvoller dan waar wij ons overdag op kantoor allemaal druk om maken, vonden wij. Onder water zijn werkt voor ons als een soort cursus mindfullness, wij worden er helemaal zen en gelukkig van. En toen konden we ineens allebei echt iets waar we in het buitenland mee verder wilden. Alleen waar? Dat is nog een hele reis geweest en we vertellen jullie daar in de volgende blog graag weer meer over.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tekst en foto’s: Anika van Leeuwen en Kees van Hal

6 reacties

 1. Wat een avontuur! Goed dat jullie het doen. Ik droom er altijd van, maar zet niet de stap.
  Misschien kunnen jullie me over de streep helpen 🙂
  Ik ga jullie volgen.

  REAGEREN
  • Hoi Marscha,

   Dank je wel voor je reactie en wat leuk om te lezen dat je ons gaat volgen. Hopelijk kunnen we jou in de komende blogs gaan inspireren om je toch over de streep te helpen.

   REAGEREN
 2. Wat een fantastische stap Anika en Kees,
  Twee zeer goed betaalde banen opzeggen voor jullie natuur-ideaal.
  Aspirant duikers kennis laten maken met een wereld die onvoorstelbaar kleurrijk en bizar mooi in vormen en bewegingen is.
  Met als toetje voor het behoud en gezondheid van de onderwaterwereld gaan zorgen.
  Onbetaalbaar in ruimte, mogelijkheden en wereld.
  Heel veel plezier met jullie groepjes en omgeving
  Pieter

  REAGEREN
  • Dank je wel! Zo is het:) we gaan hier zo van genieten en het is leuk dat we anderen in al het moois een beetje mee kunnen nemen. Kom maar snel langs!

   REAGEREN
 3. Hallo Anika en Kees
  Wij hebben afgelopen November 2016 samen met de andere twee mannen ( Mies en Ruud) van ons duikcentrum uit Alkmaar al geweldige duiken gemaakt op Koh Tao. Wij hebben jullie daar leren kennen als 2 geweldig enthousiaste mensen met passie voor de Natuur en het Duiken. Natuurlijk blijven wij jullie volgen en wij komen jullie zeker bezoeken op Koh Tao. Heel veel succes met jullie instructeurs opleiding ik weet zeker dat jullie bij Marcel in hele goede handen zijn.

  Groeten uit Alkmaar.
  Marcel, Mies, Ruud

  REAGEREN
  • Hoi Marcel, Mies en Ruud.
   Wat leuk om te horen en wederzijds! Kom ons maar snel opzoeken en zelf eens inspecteren hoe we het allemaal doen. Dan doen we een boottrip met heerlijk zonnig weer en planten we samen met Vera en Frank weer een koraalbloem, ok;) We houden contact!
   Anika & Kees

   REAGEREN

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief