Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Nieuws

Help duikplaats Den Osse aan een AED!

Duikplaats Den Osse wil graag een AED. En met jouw hulp gaat die er komen!

Duikplaats Den Osse  is van de mooiste en bekendste duikplaatsen van het Grevelingenmeer. Ken je de naam niet? De duikstek wordt ook wel Duikplaats Even Pause, Meeuwestein, Den Osse Parking of Nieuwe Kerkweg genoemd. Sinds enkele jaren heeft deze duikplaats voorzieningen voor duikers én een horecagelegenheid Even Pause, waar volgens menig duiker de lekkerste friet van Zeeland wordt verkocht! Bovendien zorgt het team van Even Pause er geheel vrijwillig voor dat de sanitaire voorzieningen schoon blijven. Respect!

Eén ding ontbreekt er nog: een AED of defibrillator. Op een plek met zo veel duikers (én de dijk!) en passerende recreanten geen overbodige luxe. Sander, de eigenaar van Cafetaria Even Pause, zou graag zien dat er op deze drukke duikplek één komt. Door de vervelende gebeurtenis van afgelopen week waarbij Ajacied Nouri -toch iemand met een goede conditie- tijdens de wedstrijd in elkaar zakte met alle gevolgen van dien, is de noodzaak des te groter in zijn ogen: «Ik besef nu des te meer dat iedereen -jong en oud, sportief en niet-sportief- hartproblemen kan krijgen.»

Bij een hartstilstand is het van levensbelang dat direct wordt gestart met reanimeren en het gebruik van een AED – dit kan levens redden. Sander wil dan ook kijken of het mogelijk is om op de duiklocatie een AED te plaatsen en is een crowdfunding-actie gestart.

Help mee om de duiklocatie Den Osse weer een stukje veiliger te maken – voor jezelf, je buddy en alle andere gebruikers! Klik hier om te doneren. Er is 2000 euro nodig. Dan komt hij er.

3 reacties

 1. Sander, zou hij dan ergens komen te hangen waar we er ook buiten jouw openingstijden bij kunnen? Of is dat te gevoelig voor vandalen? Mooie actie trouwens

  REAGEREN
 2. http://lib.ugent.be/fulltxt/RUG01/002/164/024/RUG01-002164024_2014_0001_AC.pdf

  Waarschijnlijk een behoorlijk zinloze investering ?

  REAGEREN
 3. Uitstekend initiatief!

  REAGEREN

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief