Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Nieuws

Help Bangka en win een droomvakantie!

Bangka heeft hulp nodig! Help de prachtige natuur te beschermen en maak kans op één van de droomvakanties naar dit Indonesische paradijs!

In de afgelopen 2 jaar las je het al op DuikeninBeeld – het paradijs is in gevaar! Het eilandje Bangka in Noord-Sulawesi werd bedreigd door illegale mijnbouw. Het mijnbouw bedrijf had zich door omkoping op het eiland kunnen vestigen. Eilandbewoners werden onder druk gezet zodat het bedrijf land kon kopen. Reden voor verscheidene resorts en dorpsbewoners om de krachten te bundelen en het Bangka Conservation Fund op te richten. Samen hebben ze gevochten om de mijnbouw te stoppen.

Dat is gelukt, het eiland heeft gewonnen en de mijn is nooit echt geopend en operationeel gegaan. Het hoogste Indonesische gerecht heeft zich tijdens 3 verschillende rechtszaken tegen de mijnbouw uitgesproken. Nu heeft Noord-Sulawesi een nieuwe gouverneur en een nieuwe regent, die beiden voor toerisme-ontwikkeling en de natuur zijn. Maar het gevecht is nog niet helemaal voorbij, het mijnbouwbedrijf kan nog tegen de uitspraken in beroep gaan.

©SaschaJanson20142014-06-19 15_39_04 (id)-4-2 copy

Het Bangka Conservation Fund probeert nu door middel van een loterij geld bij elkaar te krijgen om de gedane schade op Bangka te herstellen. De ondernemers en bewoners willen bomen en mangroves herplanten om erosie tegen te gaan. Erosie is nu de grootste bedreiging voor de koraalriffen. Zand en modder kunnen ongehinderd de zee in lopen, nu er weinig bomen en mangroves staan. Met jouw hulp kan dit worden voorkomen!

De loten kosten 50 euro per stuk. De opbrengst gaat direct naar het Bangka Conservation Fund en al het geld wordt gebruikt voor het herplanten van bomen. Geen personeelskosten en geen administratiekosten, al het geld komt ten goede van de natuur.

FB RAFFLE DiB

Wil je meedoen? Loten zijn te koop tijdens BOOT 2016 in Düsseldorf en wel op de volgende stands:

  1. Murex Dive Resorts / Lembeh Resort (Hal 3 stand A16)
  2. Roger Tours (Hal 3 stand F66)
  3. ItsMySport (Hal 3 stand A31)
  4. Sun & Fun (Hal 3 stand C70)
  5. Aquaventure (Hal 3 stand B16)
  6. Scuba native (Hal 3 stand E73)
  7. Beluga Reisen (Hal 3 stand F93)
  8. Absolute Scuba (Hal 3 stand F73)
  9. Reisecenter Federsee (Hal 3 stand D36)

Het winnende lot wordt getrokken op zondag 31 januari op de stand van Murex Dive Resorts/Lembeh Resort.

Dit zijn de prijzen:

Flyer-Raffel Front Side - FINAL web

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief