Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Nieuws

Helmduikweekend op 28 en 29 september

In het laatste weekend van september organiseert de Historical Diving Society een helmduikweekend. Kom ook en duik in de historie van het duiken!

Enkele enthousiaste liefhebbers van helmduiken komen al jaren bij elkaar om te duiken met de nostalgische koperen helmduik uitrusting. In 2001 werd daartoe de Dutch Working Equipment Group opgericht, een werkgroep die de helmduikgeschiedenis levend houdt door middel van het organiseren van activiteiten en demonstraties. In januari 2019 werd, in navolging van globale ontwikkelingen, stichting Historical Diving Society the Netherlands opgericht. Doelstelling is om kennis te delen, elkaar te helpen met materialen en informatie en ook daadwerkelijk met de helmduikuitrusting te duiken.

Duikweekend
Een van de activiteiten is een duikweekend aan het Galderse Meer gedurende het laatste weekend van september. Het is mogelijk om te komen kijken, meeduiken met je eigen persluchtuitrusting mag natuurlijk ook. Het duiken met de duikhelmen is echter voorbehouden aan de vaste deelnemers die zowel uit Nederland maar ook uit België, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk komen.

Heb je interesse in de helmduikgeschiedenis, dan zien we je graag verschijnen. Heb je zelf een duikhelm, neem deze vooral mee! Meer informatie via info@thehds.nl

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief