Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Harry Brummelhuis – Snoekbaars verdedigt zijn nest

Een snoekbaars blijkt een gewoontedier dat ieder jaar zijn nest op dezelfde plek maakt. In dit geval boven op het wrak van een motorjacht. Duikreporter Harry Brummelhuis gaat op ‘kraambezoek’.


Datum: 13 april 2016
Duiklocatie: Grasbroek

duikreport-call-to-action-350x85

Woensdag 13 april om 16.30 uur. Ik ben klaar met mijn werk. Mijn liefste heeft avonddienst. Het is mooi weer. In het Grasbroek bij Bornerbroek is de snoekbaars die elk voorjaar zijn nest heeft op een motorjacht ook weer gespot.

Dus begint het te kriebelen. Ik heb er nog geen filmbeelden van, alleen foto’s. Daar moet verandering in komen.
Gelukkig beantwoordt buddy Peter mijn app. en kan hij om 19.15 u klaar zijn om te vertrekken.

Snel even alle spullen in één auto en karren maar. Bij de plas blijken we alleen te zijn. Het zicht s geweldig. In de verte rommelt het. Hopelijk gaat het niet onweren.

Al snel zijn we onderwater bij het wrakje en ja hoor… de snoekbaars is er. Zowel Peter als ik filmen er lustig op los. Na enige tijd laten we het dier maar met rust. We zien veel kleine grondeltjes , maar dan ook een paar grote. Ze laten zich warempel ook nog filmen. Meestal schieten ze meteen weg.

Het zicht is prima. Waarschijnlijk doordat er zoveel driehoeksmosselen in het water zitten. Dat zijn goede filteraars. Het is in ieder geval veel beter dan in de Leemslagenplas, onze huisplas. Daar is het zicht momenteel slecht.
Na 43 minuten komen we weer boven. “Het kon slechter ” zeggen we tegen elkaar. Als een Tukker dat zegt bedoelt hij dat het een geweldige duik was.
Snel naar huis om te kijken of de filmbeelden gelukt zijn. Die zijn gelukt. Het kon slechter.

2 reacties

  1. van wie is de achtergrond muziek? vind het wel rustgevend

    REAGEREN
  2. van wie is de achtergrond muziek??

    REAGEREN

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief