Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Harry Brummelhuis – Sepia’s , sepiola’s en nog meer in Zeeland

Het is een flink stuk rijden vanuit Almelo, maar de duikclub van Harry heeft het er graag voor over. Ook dit weekend maakten ze schitterende duiken in Zeeland.


Datum:  3 tot 5 juni 2016
Duiklocatie: Bergsche Diepsluis en Koepeltje, Zeeland

duikreport-call-to-action-350x85

Datum duik: 3 tot 5 juni 2016
Duiklocatie: Bergse Diepsluis en het Koepeltje
Het eerste weekend van juni 2016:
Galathea Almelo gaat weer weer naar Zeeland. Sommigen hebben vrijdag vrij en vertrekken al in de ochtend naar Zuid West Nederland. Bij de Bergse diepsluis zijn nog steeds sepia’s.
Dus rijden Paul en ik er ook naar toe op vrijdagmorgen. Na 3 uur rijden zijn we er rond het middaguur. Op de duikvlag staat precies waar we ze kunnen vinden. Lia had me dit ook al verteld via messenger. Leve de sociale media.
We volgen de aangegeven route en we komen 2x een paartje tegen,maar die zijn vrij snel weer uit het zicht verdwenen. Maar dan vinden we er een die niet meteen uit het zicht verdwijnt. Langzaam zwemt ze weg. Het lukt om dit op film vast te leggen.
’s Avonds tijdens de nachtduik bij het Koepeltje is het helemaal feest. We komen tientallen sepiola’s tegen. Het is wel verhipte lastig om deze diertjes goed op film te krijgen. Ze trekken steeds naar de filmlamp toe en zitten dan te dicht op de lens. Maar het zijn schattige beestjes.
Ook zeenaalden, vlokslakken , botervisjes en puitalen komen in beeld. Pas ver na middernacht komen we weer boven. We zijn bijna anderhalf uur weggeweest.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief