Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Harry Brummelhuis – Op een zondagmorgen naar Bussloo

Op een mooie zondagmorgen duikt duikreporter Harry Brummelhuis bij Bussloo en filmt hij het onderwaterleven hier.


Datum: 10 april 2016
Duiklocatie: Bussloo

duikreport-call-to-action-350x85

Het is mooi weer vandaag, geen dwingende agenda, dus de kans om met Paul een duik te gaan maken.
Omdat het zicht in de Leemslagenplas (onze huisplas) de laatste weken steeds slechter wordt, wijken we uit naar Bussloo. Er zijn meer clubgenoten, waaronder ook duikers in opleiding. Paul en ik nemen ook een jonge duiker mee onderwater. Het is inmiddels zijn zesde buitenduik, dus trimmen gaat al redelijk goed.
Na de buddycheck gaan we gedrieën op pad. Koers 360 graden tot we een lijn tegenkomen. Dan naar rechts . De bus komt na enige tijd in zicht. Geen leven helaas.
Maar dan komen even later we een hele grote paling tegen. Alleen het achterdeel is in zicht. Snel de filmcamera activeren. Al filmend kom ik dichterbij. Ik zie nu ook de rest van het immens grote dier.
Dan komt hij in beweging en maakt rechtsomkeert.Een leuk intermezzo voor onze jonge mededuiker. Hij heeft al eerder een snoek gezien en dan nu deze paling.
We passeren nog een steile wand met holletjes van zoetwaterkreeften. Ze trekken zich ver terug in hun hol. Maar dan ligt er nog één op de bodem. Hij ligt er niet er fotogeniek bij, maar alles is beter dan niks, dus toch maar op film bewaren.
Volgende week naar het Grasbroek. De snoekbaars, die elk jaar het motorjacht aldaar bewaakt, is weer gesignaleerd. Die wil ik nog graag op film.
Maar voor vandaag is het mooi geweest. Nog een half uurtje Oostwaarts voor we weer thuis zijn.

Dit bericht delen

Harry Brummelhuis

Getrouwd met Laura. Docent bij AOC Oost. Fervent duiker . Maak ook onderwaterfoto's en -films, waarbij sfeer belangrijker is dan technische perfectie.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *