Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Harry Brummelhuis – Dreigende snoekbaars in Vinkeveen

Datum 30-07-2013
Locatie Vinkeveen Zandeiland 4

Voor de derde keer dit jaar ondernemen we de reis naar Vinkeveen. Het is een eind rijden, maar het is de moeite waard.

Om 8 uur ben ik bij Jan in Enter. Eerst nog een kop koffie . Om 8.15 uur rijden we weg. Al snel zijn we op de A1 en zonder al te veel problemen bereiken we om 9.45 uur zandeiland 4.

Er zijn nog niet veel duikers. Dus snel omkleden en het water in. Al snel komen de bekende grote baarzen in beeld. Maar dan ook 2 snoekbaarzen. Meestal zijn deze niet goed te benaderen, maar dit keer lukt het om langzaam heel dichtbij te komen.

snoekbaarsj4

Een foto gemaakt, dan nog iets dichterbij voor een close up. Maar plotseling zet de vis zijn grote rugvin op en doet hij zijn bek wijd open. Niet nog dichterbij komen dus. Wel snel even afdrukken. Ik zie dat de foto gelukt is. Langzaam trek ik me terug. Ik herinner me , dat een buddy enkele jaren geleden in Bornerbroek (Grasbroek) is aangevallen door een snoekbaars. Al was dit wel in het voorjaar en verdedigde hij/ zij zijn broedsel. Dat is nu niet het geval. Maar je weet nooit.

snoekbaarsj3

Dan komt een grote snoek in beeld. Die laat zich goed op de foto zetten. Onder het platform zien we een grote paling. Ik heb hem in beeld op de camera. Helaas staat deze op standby. Eer dat ik af kan drukken is er al te veel stof onder het platform opgedwarreld en heeft afdrukken geen zin meer. De paling houdt het ook voor gezien. Jammer. Maar ja drie successen op rij is misschien ook wel teveel van het goede.

snoekj4

Na ruim een uur komen we weer boven. Het is nu wel drukker. Even van fles wisselen, een paar boterhammen eten en een uur later gaan we voor de 2e duik. Jan staat nog op de steiger. Een mooie kans om een actiefoto te maken. Ik moet wel rekening houden met de afdrukvertraging. Als hij aangeeft te gaan springen druk ik af. Echter wel de camera gericht op de plek waar hij in water zal komen. De truc werkt. Hij staat er op. Het is nu wel stoffiger onder water. We komen regelmatig duikers tegen. Dus veel nieuwe foto’s zullen er niet bijkomen vrees ik.

baarsj6

Ook nu weer 61 minuten weg geweest.

In het winkeltje een kop koffie en 2 stempels voor het logboek. Duikers zijn net kleine kinderen. Ze houden van stempels . De volgende keer misschien duiken bij zandeiland 1?

Om 17.15 uur ben ik weer thuis. Morgen avond een nachtduik in Lingen bij de kerncentrale. Hopelijk zijn er weer veel palingen te zien. De vakantie mag wat mij betreft nog wel even duren.

jan2

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief