Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Natuur

Happie weggehaald bij de Bergse Diepsluis

Happie is vandaag weggehaald bij de Bergse Diepluis waar het dier sinds enkele weken verbleef en inmiddels een attractie was geworden.

Het dier is vandaag door de Zeehondencrèche Pieterburen, de politie en de Dierenbescherming weggehaald bij de Bergse Diepsluis, waar de zeehond sinds enkele weken verbleef. Verschillende mensen hadden de politie gebeld dat het dier, dat aan het ruien was, werd lastig gevallen.

Happie was een ware attractie die ook de landelijke media haalde. Een krant meldde zelfs dat de zeehond een alternatief was voor de traditionele meubelboulevard….

Veel duikers hebben de afgelopen weken onder water een ontmoeting met Happie gehad – een prachtige belevenis die helaas niet altijd letterlijk zonder kleerscheuren afliep.
Inmiddels waren het niet meer alleen de duikers die naar het dier kwamen kijken. Iedereen wilde met de zeehond op de foto – tot grote ergernis van veel mensen.

Foto: Olivier Simons

Noot van de redactie d.d. 21 april: we hebben inmiddels begrepen dat Happie weer in de vrije natuur is of wordt teruggezet – bij zijn eigen soortgenoten.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief