Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Hans van Os – Grevelingen, buitenaardse pracht

Locatie Grevelingen meer

 

Een buitenaards duikweekend met duikvereniging Narwal. Duikreporter Hans van Os doet verslag en laat de buitenaardse pracht zien.

Met duikvereniging Narwal hebben we het laatste weekend in Mei in het Grevelingen meer gedoken. In totaal vier keer gedoken op vier verschilliende plaatsen; Den Osse, Kabbelaar, de Koepel en Kerkweg.

Iedere duikstek heeft weer zo zijn eigen karakteristieken , qua vis en fauna en dat maakt het onder andere zo leuk om daar te duiken. Soms moet er wel even flink gelopen worden, zoals bij de Koepel, maar dan is het toch weer de moeite waard. Het zicht was zeer wisselend. Soms prima tot zelfs helder en soms zo slecht dat je je buddy makkelijk uit het ook zou kunnen verliezen. Als beginnende duiker, heb ik nog niet veel gedoken in het Grevelingen meer en leer ik weer steeds meer dingen te zien en te herkennen. Na iedere duik kwam ik dan ook weer enthousiast uit het water en deel je met de anderen wat je allemaal wel niet gezien hebt, zoals die reusachtige kwal, super grote garnaal, de vele zee-egels de enorme noordzee krab, maar ook het kleine werk.

DSCN1112

Het leuke van een vereniging is dat er altijd wel iemand is die je iets kan vertellen over hetgeen je gezien hebt, Bij Iedere duik was er wel iets nieuws te zien en de beleving kan ook erg verschillen,en soms zelfs even een beetje buitenaards aandoen, zoals deze zee druifjes. Doordat mijn buddy er opscheen lichtten de zwemplaatjes fantastich op en kon ik er mooie plaatjes van maken. Maar ook de kreeft heeft iets buitenaards en zou zo uit starwars weggelopen kunnen zijn.

’s Avonds buitenaards lekker gebarbequed en genoten van alle sterke verhalen, Kortom een topweekend op een toplocatie in Nederland.

DSCN1113-s

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief