Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Advertorial / Reizen

Haal je duikbrevet op Gozo!

Misschien wordt het wel het gaafste wat je ooit gedaan hebt! Of je nu al eens een introductieduik hebt gemaakt of nog nooit gedoken hebt: hoe leuk is het om op Gozo je duikbrevet te halen? Patricia legt uit hoe een duikcursus op Gozo gaat.

Foto: MoceanImages

Eerst in het zwembad

Als je minimaal 15 jaar oud bent en comfortabel bent in zwemmen, heb je de eerste stappen naar je eerste brevet al binnen. Duikcentrum Ritual Dive heeft het meeste energieke duikteam op Gozo en beschikt over een trainingszwembad in het duikcentrum. Ze leren je in deze gecontroleerde omgeving alle basisvaardigheden volgens het RAID-systeem. De theorie kun je van tevoren al leren via een app en dat scheelt je weer lestijd tijdens de vakantie! Als er toch nog wat scholing gedaan moet worden terwijl je op het eiland bent, hebben zij twee klaslokalen om de kennis van iedere duiker bij te spijkeren.

— Dit wordt vast het gaafste wat je ooit hebt gedaan! —

Avontuur

Zodra je de basisvaardigheden in het zwembad beheerst, ga je eindelijk een duik in het buitenwater maken. Dit wordt je eerste echte ervaring met een duikset op je rug. Je maakt kennis met het leven onder water. Dat duiken op Gozo een echt avontuur is, kunnen we je uit eigen ervaring vertellen. Het helderblauwe water en de robuustheid van het eiland maken dat elke rit naar de duikstek je hart al sneller doet kloppen.

Xlendi

Je duikt met elkaar in de baai van Xlendi. Een gezellige duikstek te midden van de restaurantjes. De baai is zeer veilig en ondiep en daarom uitstekend geschikt voor opleidingsduiken. Deze duikplek ligt slechts op 2 minuten lopen van het duikcentrum Ritual Dive, dus je kleedt je om in het duikcentrum en gaat dan met elkaar te voet naar het water. Langs de baai zijn ook nog eens verschillende ladders, dus je kunt overal waar je maar wilt, het water in en uit. Ook al ben je voor je gevoel misschien nog niet écht in de Middellandse Zee aan het duiken, de talrijke soorten kleine vissen en naaktslakken die je hier vindt, doen je direct van gedachten veranderen.

Foto: MoceanImages
Foto: MoceanImages
Foto: MoceanImages

Brevet

Na vier openwaterduiken in deze prachtige omgeving en het afvinken van alle gevraagde vaardigheden mag je uiteindelijk tot 20 meter diepte duiken met een andere duiker met tenminste hetzelfde brevetniveau. De Open Water-cursus duurt over het algemeen 2 tot 3 dagen als je de online theorie van tevoren al gedaan hebt. Alle duikmaterialen worden tijdens de opleiding verzorgd door het duikcentrum, dus wat wens je nog meer? Het is een fantastisch avontuur dat je daarna wereldwijde mogelijkheden biedt voor gevarieerde duikvakanties!

Foto: MoceanImages
Foto: MoceanImages
Foto: MoceanImages

Tekst: Patricia van Mourik. Foto’s: Mocean Images.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief