Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Nieuws

Haaiencursus online!

Ben jij ook zo gefascineerd door haaien? Wil je niets liever dan meer leren over deze dieren? Cornell University biedt voor het tweede jaar een gratis online haaiencursus aan. Op 25 juli kun je beginnen!


Deze zomer heeft de Australische Cornell University een speciale ‘summerschool’ omtrent haaien op het programma staan. In vier weken leer je online veel meer over haaien, hun gedrag, hun verspreiding, hun invloed op ons leven en nog veel meer. Onderzoekers nemen je online mee naar verschillende plekken in de wereld, van oceanen tot laboratoria, en vertellen je hoe zij onderzoek doen naar haaien in al hun facetten.

Je volgt een haai in de vrije natuur, observeert het gedrag van de dieren en hun zwem- en eetpatroon, en verdiept je in de geschiedenis.

Vier weken lang volg je de cursus bij Cornell University online. Per week ben je ongeveer 4-6 uur kwijt. Een leuke manier om meer te leren over deze prachtige en veel te vaak niet begrepen dieren.

Marloes Otten van DuikeninBeeld deed de cursus vorige zomer en is erg enthousiast: «Leuk om te leren waarom welke soorten ergens wel of niet voorkomen, hoe je aan de lichaamsbouw van een haai kunt zien wat zijn voedsel is en in welke leefomgeving hij hoort. Ook krijg je meer info over onderzoek naar haaien – het hoe en waarom. Voor duikers veel interessante info om haaien beter te leren (her)kennen.»

Meer weten…

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief