Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Nieuws

Groene zeeschildpadden in Florida en Mexico niet langer beschermd

Groene zeeschildpadden in de Amerikaanse staat Florida en aan de kust van Mexico worden niet langer beschouwd als acuut bedreigde diersoort.

De afgelopen decennia is veel werk gestoken in de bescherming van de diersoort. De situatie van de broedpopulatie op de stranden van Florida en aan de westkust van Mexico is hierdoor sterk verbeterd. Zo worden broedplaatsen van de dieren beter beschermd en wordt bijvangst in de visserij verminderd. Zeeschildpadden raken vaak verstrikt in visnetten. Ook worden de schildpadden beter verspreid over verschillende populaties.

Groene zeeschildpad_SoepschildpadDoor deze maatregelen te nemen, is het acute uitstervingsgevaar van de dieren nu geweken, als is deze dreiging er nog wel voor de toekomst, zegt de US Fish and Wildlife Service. Een belangrijke oorzaak voor de bedreiging van de dieren is het aan mensen aangepaste strand en de vervuiling ervan. Het leefgebied wordt daardoor ernstig aangetast. Ook lijden de dieren onder stroperij.

De zeeschildpad wordt sinds 1978 gezien als bedreigde diersoort en daarom wordt het dier beschermd door middel van speciale wetgeving.

Op de stranden van Florida zijn ieder jaar zo’n 2.250 broedende vrouwtjesschildpadden te zien. Wereldwijd zijn dat er ruim vijfhonderdduizend.

Bron: NU.nl

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief