Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Blog / Reizen

Groene culturele tropische cocktail

Tijd om de laatste ingrediënten toe te voegen aan de Belize-cocktail. Met nog een beetje natuur en een vleugje cultuur mix je het geheel fijn af.

We zijn het er over eens, het zou erg jammer zijn als je aan je duikreis naar Belize geen stukje groen of cultuur toevoegt. De tropische jungle biedt tal van mogelijkheden voor excursies. Na een groene start en blauwe duiken sluiten we onze trip af met wat extra natuur en voegen daar ook wat cultuur aan toe.

We zijn nog maar nauwelijks van de ene boot af of de volgende ligt al te wachten. Voor dit tochtje is het echter wel verstandig om met vertrek te wachten tot het einde van de middag. Het doel is om vanaf de rivier wild te spotten en dat laat zich op het heetst van de dag vrijwel niet zien. Wachten op een minder warm moment is niet alleen aangenaam maar gezien het doel dus ook zeer effectief. Deze keer zijn wij niet gewapend met onderwatercamera’s, maar hebben we de

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

telelens op de camera gezet … al zou een onderwaterclose-up van een krokodil natuurlijk wel heel gaaf zijn. Het idee alleen klinkt al heel spannend. Tijdens de tocht zien we tot tweemaal toe een forse krokodil… maar goed dat de telelens het van de onderwatercamera heeft gewonnen. De schijterds laten zich extreem kort zien. Maar we zien van alles en horen nog meer. Kleurrijke vogels blijken al snel de meest gefotografeerde modellen te zijn naast de prachtige landschappen met fraaie spiegelingen in het gladde water…  maar helaas laat de door ons zo gewenste luipaard zich niet zien.

 

Om ook een vleugje cultuur aan de cocktail toe te voegen is een bezoek aan één van de monumentale Maya-tempels zeker aan te raden. De ruïnes van de Altun Ha-tempels, die dateren van 250 voor Christus, zijn een prima locatie om wat kennis op te doen over de interessante Maya-historie. Indrukwekkend en leerzaam. Het advies is om vooral zo vroeg mogelijk gaan. Het zijn namelijk ook de drukst bezochte tempels van Belize. Bovendien blijft er zo genoeg tijd over om te genieten van de vele verse cocktails die er in de resorts en hotels worden geshaket.

 

web_bha  bonlogo

 

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief