Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Steven Stegeman – Goede Vrijdag tussen de palingen

Steven trekt op goede vrijdag richting Duitsland, daar maakt hij een duik in het Speicherbecken Geeste en legt zijn duik vast op film. Kijk mee!

Vrijdag 14 april is het Goede Vrijdag. Maar het is pas echt een goede vrijdag als er gedoken wordt. Mijn buddy en ik hebben al een paar duikjes in de plas om de hoek gemaakt, maar daar was het zicht nog niet echt geweldig. Dus besloten we deze vrijdag naar het Duitsland te rijden om twee duiken te maken in het Speicherbecken bij Geeste.

Ter plaatse aangekomen ziet het water er helder uit, maar uit ervaring weten we dat dit geen garantie is. Aan de kant is de bodem van grind en daarboven is het altijd helder. Iets dieper, als de bodem overgaat in zand, kan het zicht wel eens minder zijn. Als we kopje onder gaan zien we meteen al een forse paling op de bodem liggen. Deze gaat er helaas meteen vandoor. We duiken verder richting de nieuwe kerstbomen. Daar zien we ook meteen vis! Een grote paling hangt tussen de takken maar laat zich niet benaderen. Een dikke baars zwemt tussen een paar bomen verderop. Het zich is met 4 a 5 meter niet slecht, maar vorig jaar heb ik hier in deze tijd van het jaar wel eens 10 meter zicht gehad. Tussen de takken van de kerstbomen krioelt het van de jonge visjes. Zo klein dat ik niet kan zien welke soort het is. Het is een ware kraamkamer tussen de takken!

We duiken verder langs de verschillende objecten onder water. In bijna elke rioolbuis zit wel een flinke paling en buddy Harry spot nog een kreeftje op de bodem. Af en toe treffen we een paling die vrij op de bodem ligt, maar helaas laten ze ons niet dichtbij komen. Op de terugweg probeer ik nog een paling te filmen die zich in een rioolbuis heeft verstopt. Af en toe komt hij naar buiten kijken maar als hij de camera ziet trekt hij (of zij) zich weer terug. Harry benadert de rioolbuis van de andere kant en heeft geluk. De paling houdt het voor gezien en zwem achteruit de buis uit richting zijn camera. Mooi gezicht om zo’n vis achteruit te zien zwemmen!

We duiken nog even verder maar zien verder niet meer veel bijzonders. Het water was toch nog erg fris (8 graden) voor ons in het natte pak. We hadden op 10 graden gehoopt maar de hele duik blijft de temperatuur op 8 graden hangen. Als we boven komen zijn we het beiden dan ook meteen eens dat we geen 2e duik gaan maken. We hebben genoeg vis gezien en weer lekker buiten gedoken en hebben geen zin om met de paasdagen verkouden thuis te zitten. Na de meivakantie nog maar eens kijken hoe warm het water dan is!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief