Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Nieuws

Goed jaar voor karetschildpadden in Maleisië

2020 was een topjaar voor de karetschildpadden in Melaka. De kustregio in Maleisië is de thuisbasis van één van de twee belangrijkste populaties karetschildpadden in Maleisië. Afgelopen jaar werd een historisch hoog aantal van 807 nesten met succes beschermd.

Foto: Ooi Ying Cheing/WWF Malaysia

De schildpaddenbeschermers, van wie sommigen ex-stropers zijn, zijn lokale dorpelingen die zijn aangesteld door het dorpshoofd en tijdens het broedseizoen door het ministerie van visserij worden ingezet om de nesten van schildpadden in kaart te brengen, zeeschildpadden te labelen en eieren veilig te stellen. Dankzij de verzamelde stroperijgegevens heeeft WWF-Maleisië de stroperij verder kunnen indammen.

Afschrikken

WWF-Malaysia helpt het ministerie bij het trainen van schildpaddenbeschermers en bij het monitoren van nesten op alle belangrijke legstranden. De organisatie coördineerde de anti-stroperij-acties samen met de autoriteiten. Door hun aanwezigheid op de stranden is er minder gestroopt, wat tot gevolg had dat er meer schildpadjes zijn geboren.

Dreiging blijft

Hoewel dit een mooi resultaat is, is de dreiging nog steeds groot. Bijvangst, vervuiling en het verdwijnen van legstranden zijn wereldwijd grote bedreigingen voor zeeschildpadden. En zodra de pandemie voorbij is, zal ook het massatoerisme een negatieve impact hebben op de zeeschildpadden in deze regio.

Bron: WNF

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief