Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Gino Symus wint WWF-Frans Lanting Photo Award 2018

De Belgische onderwaterfotograaf Gino Symus is de winnaar van de WWF-Frans Lanting Photo Award. In één krachtig beeld wist hij een verhaal te vertellen.

De winnende beelden van de grootste natuurfotowedstrijd van Nederland zijn gekozen uit ruim 7000 inzendingen. De jury stond onder leiding van de beroemde natuurfotograaf en WWF-ambassadeur Frans Lanting. Bij de volwassenen heeft Gino Symus uit België gewonnen met een bijzondere belichte foto van een zwangere steurgarnaal waarbij de zon boven het water zorgt voor tegenlicht en je zelfs de eitjes in het lijf van de garnaal kunt zien.

Juryvoorzitter Frans Lanting over het winnende beeld: «Onder water fotograferen in Nederland is – gezien het troebele water en de stroming – geen makkelijke opgave. Toch is deze fotograaf erin geslaagd om op geraffineerde wijze een zwangere steurgarnaal te fotograferen. De zon boven het water zorgt voor tegenlicht en je kunt zelfs de eitjes in het lijf van de garnaal zien. Met een hele goede combinatie van techniek, esthetiek en inhoud laat deze fotograaf zien hoe bijzonder het leven onder water in Nederland is.» 

Young Talents en Kids Award

Bij de Young Talents won de 12-jarige Dirk Hoogenstein uit Utrecht de prijs met een aangrijpende foto van een dode jan-van-gent omringd door plastic afval. De Kids Award is in de wacht gesleept door de 8-jarige Duco Slooff uit Zeist. Hij legde op artistieke manier een spinnenweb met dauwdruppels vast.

Publieksprijs

De Publieksprijs is gewonnen door de 15-jarige Mark de Wit uit Den Hoorn die tijdens een boswandeling opeens een hert spotte die prachtig belicht werd door de zonnestralen die door de bomen schenen.

Fotoreis naar WWF-project

Gino heeft een fotoreis gewonnen naar een WWF-project in Zambia. Hij gaat daar onder professionele begeleiding van Jasper Doest de natuur fotograferen.

De circa tweehonderd beste foto’s van deze editie van de WWF-Frans Lanting Photo Award zijn gebundeld in het boek Ooggetuigen. De natuurfoto’s zijn voorzien van commentaar van de jury en de makers. Het boek is te bestellen op wwf.nl/fotoboek2018. Daarnaast zijn de foto’s tot 14 december tentoongesteld in de ontvangsthal van het Nederlandse Fotomuseum in Rotterdam.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief