Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Gery Beeckmans – Oefenen voor een leuke wedstrijd

Op zaterdag 22 en zondag 23 september 2012 is het weer zover. De tweede fotowedstrijd Stichting Kunstrif Zeeland. Dus moeten we na het bekijken van alle slakjes en andere leuke fauna en flora maar tijd maken voor de afgezonken wrakjes.

Datum 26 augustus 2012
Locatie Scharendijke

Best vroeg op de ochtend vertrokken we dus zowel zaterdag als zondag richting Scharrendijke. Bedoeling exploratie van de wrakjes “Zeehond” en “De Rat”.
Zaterdag waren de weersomstandigheden nog gunstig , wel onder een bewolkte hemel, maar af en toe een streepje zon. Zondag was het bijna dramatisch met de golven die ernstig op de kant sloegen. De oorzaak een strakke westenwind.
Mijn buddy en partner in crime Marc Vermeiren kon me toch overhalen om de kop en vooral camera onder water te stoppen. Dit voor een al bij al nog leuke duik. via de reefballs, richting de Zeehond, ff spieken aan de oppervlakte om de juiste boei te hebben –  Z vermoedelijk van Zeehond 🙂

Daarna ff afkijken hoe we dit best in beeld brengen, Een mooi begroeid object en we konden dan ook de nodige beelden in ons opnemen en vooral testen welke beeldhoek de meest gunstige is.
Is dit geheim voor de wedstrijd ….. tja om goed te zijn misschien wel , maar is het niet meest logisch dat de boei het mooiste is ???? Hoe hem in beeld brengen …. voor iedereen zijn eigen beeld, en de instellingen zijn afhankelijk van camera tot camera…. testen zou ik zeggen.

Toch een beetje een oproep aan de collega-duikers zonder camera. Ook al is het zicht matig tot slecht, probeer uit te trimmen en mooi rond het wrak te zweven. Als jullie vriendelijk zijn, gaan wij fotografen het zeker ook zijn, en kunnen we artikels opsmukken met prachtige beelden. Een mooie reportage en wie weet als het zicht het toelaat een mooie herinnering aan de wrakduik… . Spreek ons aan, een digitaal bestand verzenden gaat snel hoor.

De Rat was een minder succes, maar biedt ook mogelijkheden… het is een beetje zoeken. Later gaan we zeker ook naar de Serpent om ook deze in beeld te kunnen laten schitteren.
Voor fotografen, de wedstrijd is een leuke bezigheid op zich, voor de duikers die van wrakken houden, Scharendijke is meer dan een bezoekje waard.


Meer foto’s van Gery Beeckmans bekijken? Klik hier.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief