Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Gery Beeckmans – De eerste dag, roef roef en toch duiken

Een week duiken in Schotland. Gery Beeckmans neemt je mee in woord en beeld.

Datum 15 september 2012
Locatie Schotland – Eyemouth

Voor de derde keer trekken we naar het prachtige plaatsje Eyemouth net boven de grens in Schotland. Na een woelige overtocht IJmuiden – New Castle Upon Tide, komen we een uur later dan verwacht op het vaste land, een tocht van anderhalf uur naar Eyemouth met de auto hebben we er graag voor over. Om een of andere reden is de duikcharter deze ochtend niet uitgevaren en kort na de middag. Ik heb amper een uurtje om alle spullen te verzamelen varen we uit.

Haast en spoed zelden goed. En effectief, later blijkt mijn dome omgekeerd te staan, zodat ik vignetering heb, en mijn flitser heeft er geen zin in…. Gelukkig kan mijn reserve flitser de tweede duik dienst doen.

FACE_2012_KETEL_WINSTON_GER0351Toch weer wennen bootduiken en ander water dan de Oosterschelde. Dus de settings van mijn camera aangepast en genieten van het landschap.

Op alle hoeken en kanten vinden we dodemansduimvelden, Ook de zonnester ontbreekt niet. Lipvissen verschijnen als nieuwsgierige aagjes, en verdwijnen helaas even snel. Er lijkt wel meer vis te zitten dan vorige editie. Toen was het ook voorjaar …. is dat een mogelijke reden.

 

FACE_2012_GROOTHOEK_KRAB_DUIMEN_GER0442Van de eerste duik zijn de foto’s dus ondermaats, zonder flitser is het echt knoeien. Dan maar de tweede duik. Nabij Eyemouth shore, op de gezonken President, een stoomschip uit 1907 waarvan eigenlijk nog enkel de boilers zichtbaar zijn. De overige delen liggen nogal verspreidt over de zeebodem, startend van 12 meter tot 24 meter.
De omgeving is echter ook wondermooi zonder het wrak te moeten bekijken. Kelpwouden en hoe kan het ook anders dodemansduim….

Toch lekker gedoken op de eerste vermoeiende dag. Morgen iets dieper, de Glannmire een oude bekende maar daar later meer over .

Groeten uit Schotland. Land van Hagis en Guinness

FACE_2012_KELP_GER0370

 

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief