Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Gery Beeckmans – Blij weerzien van de Glanmire

Duikdag 2 van de korte Schotlandtrip, Ik sluit me aan bij enkele Schotse duikers, die hoopten op goed windloos weer om een zeer diepe duik te maken. Helaas een strakke wind beslist om nabij de kust te moeten duiken.

Datum 16 september 2012
Locatie St Abbs Schotland

Om de heren te plezieren dan maar naar de Glanmire, een prachtig wrak nabij de kust van St Abbs. Ik dook hier de voorbije jaren telkens een keer, deze moet je gedaan hebben als fotograaf want… een sublieme begroeiing. Dit stoomschip gebouwd in 1888 ligt nu net 100 jaar op de zeebodem. Een gemiddelde diepte van 32 meter maken deze stromingsduik toch iets risicovoller dan de duiken die ik gewoon ben. Ik heb een 15 liter luchtfles laten bol zetten en daar moet ik het dan maar mee doen.

FACE_2012_GLANMIRE_GER0550Aan boord zijn een aantal mensen met dubbelsets en stagebottles, geen idee wanneer we die terug gaan zien. Maar ook een aantal duikers met een 12 liter varkentje op de rug. Opnieuw zal ik me deze duik richten op één bepaalde plaats, vermits ik alleen duik, blijf ik graag in de buurt van de ankerboei.
Een goeie keuze, ik kan mijn flitsers juist afstellen op de lichtomstandigheden en de terugkerende duikers die al snel hun decostops gaan doen wapperend aan de lijn. Ikzelf doe toch een duikje van 35 min, en vertrek dan met de nodige reserve naar boven om 17 minuten te gaan flapperen. Misschien toch volgende keer opnieuw Nitrox nemen?
FACE_PANORAMA_EYEMOUTH_COASTLINE2
Op het wrak vinden we alles wat Schotland te bieden heeft, de Zeewolf, zonnesterren, kabeljauw , lipvissen en hier en daar wat dodemansduim 🙂 Het was opnieuw genieten.

Op duikdag 3 hoop ik de seals te mogen ontmoeten….afwachten.

FACE_2012_GLANMIRE_GER0531

 

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief