Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Foto en film / Het verhaal achter de foto

Geluk met dolfijnen – Het verhaal achter de foto

Ton van der Plas, die in november bij ons in beeld is, hoorde begin 2019 in Egypte sterke verhalen over dolfijnen. Het geluk was aan zijn zijde.

Begin dit jaar dook ik in de Rode Zee in de buurt van Port Ghalib. Er werd verteld dat een paar dagen eerder een groep dolfijnen in de baai bij het hotel was gesignaleerd. Nu ken ik die verhalen inmiddels wel en je zult het zien dat net in de week dat jij er duikt, ze zich niet laten zien. Met dat in het achterhoofd heb ik het maar laten rusten.

Op de derde dag doken we bij een klein koraal eilandje. Met het fototoestel scharrelden we wat langs de wand en bij de bodem, gewoon leuk maar verder geen echt bijzondere dingen. Eigenlijk wat je op een gemiddelde duik tegenkomt. Uiteindelijk lag ik een vleermuisvis te kieken toen plotseling mijn gids wild met zijn shaker rammelde. Ik reageerde niet snel genoeg naar zijn zin en hij kwam naar me toe en trok aan mijn arm. Toen ik opkeek en mezelf omdraaide, flitste een stel dolfijnen langs en in een automatisme zonder op het scherm te kijken drukte ik af. Ze draaiden nog een rondje en verdwenen in het blauw. Terug op de kamer bekeek ik de resultaten en leek het erop dat ze er nog aardig opstonden. Ik heb twee foto’s kunnen nemen en dit is er een van. Soms moet je geluk hebben!

Ton van der Plas is deze maand ‘in beeld’ op DuikeninBeeld. Klik hier voor meer foto’s en het verhaal van deze fotograaf.

Lees en kijk nog een ‘verhaal achter de foto’:


Sepiola atlantica


Hoe anders kan het lopen?


Een veldje pauwkokerwormen

Het verhaal achter de foto
Dat beelden vaak meer zeggen dan duizend woorden, staat buiten kijf! Maar soms kan het verhaal het beeld versterken. In deze serie vertellen onderwaterfotografen het verhaal achter de foto – hun beleving of de techniek!
Heb jij ook zo’n foto met een mooi verhaal? Plaats de foto in je album in de fotogalerie en stuur een mailtje naar redactie@duikeninbeeld.tv met het verhaal. Een selectie van de verhalen zal worden geplaatst op DuikeninBeeld. Nog geen eigen album, registreer je, upload een foto en je hebt een eigen album.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief