Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Foto en film / Het verhaal achter de foto

Garnaal in het Grevelingenmeer – Het verhaal achter de foto

René Weterings is de hele maand juni bij ons in beeld’. Hij vertelt zijn verhaal achter dit portret van een garnaal in het Grevelingenmeer.

Macrofotografie is leuk en uitdagend om te doen. Soms zijn de meest gewone onderwerpen het beste om op te oefenen of mee bezig te zijn. Zo kwam ik alweer een hele tijd geleden in het Grevelingenmeer dit gewillige garnaaltje tegen. Het was midden januari en het was steenkoud. Mijn handen waren al flink koud van de duik en ik was al op de terugweg. Toch kon ik niet voorbij aan deze garnaal. De positie van de garnaal in het zand en de mogelijkheid om er foto’s van te maken waren ideaal. Ik kon mijn camera extreem laag brengen, zodat ik echt oog in oog kwam met het diertje. Zelfs zo laag dat de oogjes nog boven het lijfje uitsteken – dat maakt dat deze foto voor mij nog steeds een van mijn favorieten is.

Deze foto is in feite een van de laatste van een serie. Ik begon wat verder weg om te kijken hoe de garnaal zou reageren. Ik merkte meteen dat ik veel dichterbij kon komen dan ik had verwacht. Uiteindelijk kwam ik zo dichtbij dat de garnaal bijna beeldvullend werd (deze foto is dan ook niet gecropt). Om een mooie achtergrond te creëren koos ik voor wat minder scherptediepte door f10 in te stellen. In combinatie met het gebruik van smalle snoots op mijn flitsers maakte ik de achtergrond ook wat donkerder.

Het plaatje dat ik onder water op mijn camera zag verschijnen, deed mij het koude water vergeten. Ik was dik tevreden en ben dat tot op de dag vandaag nog steeds.

Olympus PEN E-PL7 met Olympus PT-EP12 huis
Panasonic 45mm macro F2.8
2x INON Z-240 flitsers met Onderwaterhuis.NL flipsnoots
F10, 1/250s, ISO100

René Weterings is deze maand ‘in beeld’ op DuikeninBeeld. Klik hier voor meer foto’s en het verhaal van deze fotograaf.

Lees en kijk nog een ‘verhaal achter de foto’:

Het verhaal achter de foto
Dat beelden vaak meer zeggen dan duizend woorden, staat buiten kijf! Maar soms kan het verhaal het beeld versterken. In deze serie vertellen onderwaterfotografen het verhaal achter de foto – hun beleving of de techniek!
Heb jij ook zo’n foto met een mooi verhaal? Plaats de foto in je album in de fotogalerie en stuur een mailtje naar redactie@duikeninbeeld.tv met het verhaal. Een selectie van de verhalen zal worden geplaatst op DuikeninBeeld. Nog geen eigen album, registreer je, upload een foto en je hebt een eigen album.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief