Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Blog / Reizen

Gaat het gebeuren…?

De Big Five lokt! We gaan weer een stukje het binnenland in.

Vanaf de Indische Oceaan zijn we landinwaarts gegaan. Op weg naar Amakhala Game Reserve. Ooit was dit boerenland, maar een slimme boer kwam op het idee om zijn land om te vormen tot een natuurreservaat waar het wild vrij kan leven en toch beschermd is. Vier andere boeren volgden zijn voorbeeld, met als resultaat een enorme uitgestrekt reservaat..

_DSC2862

Ons onderkomen is een boerderij – Leeuwenbosch. Niet zo maar één, het is meer een countryhouse vol met antieke meubels, porselein en tafelzilver. Een beetje out of place voel ik me wel want ik heb nauwelijks nog een schone draad om aan te trekken. Voor de game drive wordt er een high tea geserveerd…wow.

 

_DSC2842

Met Luke, onze ranger, gaan we het terrein op. Elk plantje lijkt hij te kennen…Hoe interessant ook, wij willen de dieren! En we krijgen ze. Drie uur lang rijden we door de natuur. Jammer dat de mens hier hoogspanningsmasten heeft geplaatst, dat is het enige dat doet denken aan de bewoonde wereld – maar ja zonder zou er geen warm water en licht op de boerderie zijn.
Ik kan kijken zo ver mijn oog reikt. Het landschap is groen en glooiend. Een neushoorn komt van achter een struik tevoorschijn, een kleintje volgt haar. Een fantastisch gezicht… Even verder torenen alweer de lange nekken van de giraffes boven de struiken uit. Prachtig om te zien hoe ze hun lange nek voorzichtig naar voren buigen – verbazingwekkend eigenlijk dat hij niet breekt. De zebra’s steken vlak voor ons het zandpad over, zwiepend met hun lange staarten.

 

Heel bijzonder….halverwege wordt de auto stilgezet, komt de koelbox tevoorschijn, er wordt kleedje op de motorkap uitgespreid en een schaal met heerlijke borrelhapjes wordt tevoorschijn getoverd. Daar sta je dan midden in de bush. Beetje onwerkelijk is het wel.
De olifanten, de buffels, de antilopen, dit is dé natuur! Ik voel me echt bevoorrecht dat ik dit mag zien. Alleen het lijstje van de Big Five is nog niet compleet. De neushoorn, het nijlpaard en de olifant zijn afgevinkt. Nu nog de leeuw en het luipaard. Gelukkig, two more game drives to go…..
Foto’s: Karin Brussaard

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief