Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Freediving / Nieuws

Freedivingwereld geschokt door plotseling overlijden Stephen Keenan

In de freedivingwereld wordt internationaal geschokt gereageerd op het overlijden van de bekende freediver Stephen Keenan. Hij kwam gisteren om het leven terwijl hij als veiligheidsduiker actief was in de Blue Hole bij Dahab.

Wat er exact gebeurd is, is nog niet duidelijk, meldt DeeperBlue.com op haar site. Naar verluidt fungeerde de 39-jarige Ier als veiligheidsduiker voor een vrouwelijke freediver die een duik door de Arch maakte, een 26 meter lange tunnel in de Blue Hole op 56 meter diepte. Hij zou in het water een black-out hebben gekregen.

Stephen Keenan was sinds 2009 actief binnen het freediving. Hij had diverse Ierse records op zijn naam staan. Hij was mede-eigenaar van de bekende freediveschool Dahab Freedivers en heeft vele honderden freedivers opgeleid. Hij trad als veiligheidsduiker op tijdens vele freedivecompetities in de hele wereld. Bij de Vertical Blue, dé freedivewedstrijd, was hij Chief of Safety.

3 reacties

  1. I wish all family and friends of Stephen a lot of strength it’s a big loss

    REAGEREN
  2. Wat ongelooflijk triest. En dan te bedenken dat hij in het water lag om een ander te helpen.

    REAGEREN
  3. Freediven an sich is OK (ZEN). Echter, als een vorm van competitie blijft het voor mij een absoluut taboe. Bewijzen bij de vleet!

    REAGEREN

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief