Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Frank de Bruin- Nog een paar dagen….

Duikreporter Frank de Bruin deed dit jaar mee aan het Open Belgisch Kampioenschap Onderwaterfotografie. Als vreemde eend in de bijt, oftewel Nederlander. De wedstrijd is verdeeld over meerdere weekenden afgelopen jaar en komend weekend wordt de uitslag bekend gemaakt. Dat wordt spannend! Wint een Belg of zou er een Nederlander met de titel vandoor gaan?

Datum 25-11-2015
Locatie Nederland / Belgie

k4Nog een paar dagen en dan zit het Open Belgisch kampioenschap er echt op voor dit jaar.
Na 4 wedstrijd weekend dagen is het dan eindelijk zo ver: de uitslag komt eraan !!
Het waren 4 leuke weekenden ( dagen ). Een leuke groep fotoduikers bij elkaar die allemaal er voor gaan om de beste foto’s te maken en zo proberen een plaatsje in de top 3 te behalen. Dat kan in 2 verschillende groepen (Juniors en Masters) en dat in 5 categorieën . Normaal 2 weekenden in Nederland en 2 weekenden in België. Helaas werd dit jaar het laatste wekend door omstandigheden een keer in Nederland gedaan.
OBK is een live wedstrijd, het startshot van elke wedstrijddag wordt gegeven rond 7uuur ’s morgens door middel van een sms- bericht met een opdracht wat de eerste foto moet zijn. Zoals een foto van twee duikbrillen bij elkaar, om te bewijzen dat de rest van de foto’s echt op deze dag gemaakt zijn.k2
Daarna heb je tot het einde van de middag. Dan worden de opnamen gedownload door de organisatie. Op deze manier heeft iedereen de zelfde kansen onder dezelfde omstandigheden, voor de duiken in Nederland mag men gebruikmaken van geheel Zeeland en in België wordt er vaak van tevoren bekend gemaakt waar er gedoken word , dit jaar was er voor Vodelee gekozen. Deze duikplaats was geheel afgesloten voor het OBK zodat we heerlijk rustig konden genieten van deze put. Het laatste duikweekend zou plaats vinden in de Put van Ekeren maar door blauw-alg was dat niet toegestaan en werd er uitgeweken naar Zeeland.
k5Voor het weekend waar we ver moeten rijden wordt vaak een camping gezocht waar we voor een paar dagen neerstrijken om daar met z’n alleen een paar leuke dagen te hebben met vaak gezellig samen zijn, onder genot van een hapje en drankje tot in de late uurtjes :P.

Het OKB is voor alle fotograven die onder water bezig zijn van beginner tot pro.
Ben je benieuwd geworden naar alle foto’s en de uitslag?
Aanstaande Zaterdag 28 Nov. 2015 is het allemaal te zien bij Cultureel Centrum Zwijgershoek nr 14. te Sint Niklaas te Belgie vanaf 14u projectie alle inzendingen en rond 18u start de uitslag.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief